Merr lajme ekskluzive
Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë duke klikuar këtu
Pse aq shumë po kërkohet nga të huajt pa masë ky frut : Përdoret për kurimin e sëm,undjes..!?
Nës,e keni pirë gin, me siguri e keni dalluar shijen e kokrrave të dëllinjës (që gjenden me shumicë në vendin tonë), por është koha t’i përdorim ato edhe në përgatitjet kulinare.
Sipas rekomandimeve më të fundit gastronomike, duhet t’u japim një shans këtyre përbërësve dhe me shijen e tyre të rrëm. bejmë një udhëtim nëpër Mesdhe, prandaj duhet ta njohim më mirë.
Dëllinja është një bimë me gjelbërim, të përhershëm, me gjethe halore dhe kokrra blu në lejla (ose të kuqe), gjendet në brezin e shkurreve mesdhetare dhe këto kokrra, përveç të qenit shumë aromatike, kanë edhe shumë benefite të tjera.
Në kulturat e lashta është përdorur shumë për shkak të veprimit të saj balsamik. Sot e dimë që kokrrat e kësaj bime, favorizojnë tretjen, kanë veti antiseptike natyrale dhe të përdorura në formën e vajit për trupin kanë veti antireumatizmale. Gjenden lehtësisht në dyqanet e bimëve mjekësore.
Mund të përdoren edhe në ë,mbëlsira. Duke përgatitur një krem dëllinjash, ju mund të shoqëroni biskotat tuaja.
Merrni një lugë çaji kokrra dëll,injash të shty pura dhe përzihen me sheqer, qumësht dhe vendosen të ziejnë. Më pas kullohet përbërja tek të verdhat e vezëve me pak sheqer tjetër, pak kripë e miell. Ziehet përsëri për dy minuta dhe lihet të ftohet.