JiL.al - Jeto i Lumtur

Kombinimi “Magjik” – Vaj Ulliri, Mjaltë Dhe Limon (RECETA)..?!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Këto produkte të konsumuara gjërësisht në traditën shqiptare janë mjaft të dobishme në përkujdesjen natyrale ndaj shëndetit.

Merr lajme ekskluzive  

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë  duke klikuar këtu

Vaji ekstra i viirgjër i ullirit përmban sasi domethënëse të yndyrnave të quajtura ‘të mira’ dhe aciidit oleeik, duke ndihmuar në paakësimin e shfaqjes së sëmmunddjevee korro naree.Ai përmban antiioksidanntë dhe ushqyes që luuffttojnnë innflammacioniin dhe ndihmojnë në uljen e niveleve të koollessterolit të kkeeq, ngadalësimin e plakjes dhe largimin e raadiikalevee të lira.Mjalti është një ushqim natyralisht i ëmbël që i jep shëndetit tonë shumë përfitime. Përmbajtja e lartë e sheqerit është një burim i shkëlqyer i energjisë së shëndetshme.

Mjalti luuffttonn baakktereet dhe infflammacioniin, por edhe shërben si anttiibiotik dhe anttiiseptiik. Për më tepër ai luan edhe një rol qetësues. Lëngu i limonit përmban vitaminë C, acciid citriik, kalcium, magnez, biioflavonoidë, pektinë dhe limonenë të cilët së bashku forcojnë sistemin imunitar dhe e mbrojnë atë nga innfekksioneet.Lëngu i limonit është ideal për detoksifikimin dhe pastrimin e organizmit. Ai hollon gj akun dhe është efikas kundër viiruusevee dhe baakkterevee. Ekspertët shprehen se kombinimi i vajit ekstra të viirgjër, mjaltit dhe limonit është përdorur edhe në kultura të lashta, për shkak të vlerave të shëndetshme dhe gjallëruese.

Ky kombinim forcon sistemin imunitar, rregullon atë tretës, pastron enët e gj akut, përmirëson funksionin e mëlçisë, lëkurën dhe pakëson rrudhat.Një lugë gjelle në ditë e kësaj kure natyrale me stomak bosh, rekomandohet të konsumohet herët në mëngjes përgjatë një muaji.
Kjo dozë mund të përsëritet sërish pas gjashtë muajsh.
Përbërësit:

1 gotë me lëng limon

80 gr mjaltë

4 lugë gjelle me vaj ekstra të virgjër
Përgatitja:

Shtrydhni 3-4 limonë dhe hidheni lëngun në një kavanoz qelqi.

Shtoni mjaltin dhe vajin e ullirit dhe përzijini me një lugë druri deri sa të formohet një lëng i njëtrajtshëm.

Mbylleni kavanozin dhe futeni në frigorifer.

Scroll to Top