JiL.al - Jeto i Lumtur

Nëse Dëshironi Të Jetoni ‘Gjatë’ Dhe Pa Asnjë Lloj Sëmundjeje? Sekreti Qëndron Te Gjethet E Ullirit/ Ja Si T’i Përdorni

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Nëse Dëshironi Të Jetoni ‘Gjatë’ Dhe Pa Asnjë Lloj Sëmundjeje? Sekreti Qëndron Te Gjethet E Ullirit/ Ja Si T’i Përdorni Përdorimi i lëngut të gjetheve të ullirit e ka origjinën e përdorimit tek Hipokrati, babai i mjekësisë.

Studimet bashkëkohore vërtetojnë se gjethet e ullinjve janë plot përbërës kundër vi ruseve dhe mikro-organizmave të dëmshëm. Ato arrijnë të ndikojnë në organizëm më fuqishëm se shumë prej antibiotikëve të farmacive. Lëngu i përftuar nga zierja e gjetheve të gjelbra të ullirit ofron veti dhe efekte mirëbërëse në organizëm. Këtu mund të përmendim disa tipe gripi, infe ksione virale të mushkërive, por edhe g oditje më të rënda shëndetësore. Të tilla mund të përmendim sëmundje si tubberkulozi, meningjiti, heppatiti B, dhe bronkopneumonitë serioze. Lëngu i gjetheve të ullirit arrin të bëjë mrekulli edhe ndaj

infeksioneve. Këtu vlen të përmendim vlerat e forta kundër infeksioneve në traktin urinar, por edhe te infeksionet post-kirurgjikale. Përbërësit aktivë dhe esencialë të gjetheve të ullinjve fuqizojnë sistemin e imunitetit, rrisin energjinë dhe lu ftojnë mikrobet e parazitët.

Gjethet e ullirit përmbajnë një antioksidues shumë të fuqishëm që quhet taninë dhe që i jep gjetheve një shije të hidhur. Gjethet kanë veti rrudhëse, tonike dhe kundër temperaturës së lartë.

Lëngu i gjetheve të ullirit përdoret me rezultate shumë të mira kundër arteriosklerozës dhe rasteve kur shfaqen sëmundje të shoqëruara me temperaturë të lartë.
Falë vetive diuretike që përmbajnë këto gjethe, çaji i tyre është një nga mjekimet më funksionale të mjekësisë popullore.
Si ta përgatisni Lëngun e Gjetheve të Ullirit Për të përgatitur lëngun nga gjethet e ullirit, ju tregon që duhet të përdorni gjethe të thata, ose të njoma në kushtet e shtëpisë.

Merrni një enë metalike, të cilën duhet ta mbushni me 300 ml ujë dhe ta vini të vlojë. Kur arrihet pika e vlimit, hidhni një sasi prej rreth 20 deri 25 gjethe të thara të ullirit.

Uji së bashku me gjethet duhet të vlojë sërish për 4-5 minuta dhe më pas hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet. Lëngun ta pini të ngrohtë pasi të shtoni lëng limoni dhe të tresni pak mjaltë.

Lëngu i gjetheve të ullirit ofron një shije mrekullisht të kënaqshme dhe të ëmbël, e cila e bën një zgjidhje që nuk duhet ta ndani nga vetja në çdo stinë. Tri gota në ditë janë një sasi e këshilluar nga specialistët.
Gjethet e ullirit, dhurata e çmuar e Zotit që heq ilaçet e hipertensionit (kura dhe doza e saktë) | Super Shëndeti

Scroll to Top