JiL.al - Jeto i Lumtur

A dashuroni gjithmonë në mënyrën se si ju kanë dashur?

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Thonë se dashuron ashtu siç je dashuruar. A është e vërtetë? A është e saktë që modelet tuaja emocionale në fëmijëri përcaktojnë mënyrën se si i ndërtoni marrëdhëniet si i rritur?

Shkenca e dashurisë pohon se është jashtëzakonisht e rëndësishme të rritësh dhe edukosh fëmijët me dashuri. Në fakt, si njerëz, ne lulëzojmë dhe zhvillojmë në mënyrë optimale për sa kohë që kemi marrë në fëmijërinë tonë dashurinë, vërtetimin dhe sigurinë e figurave pasuruese.

Mënyra se si ata ju deshën, ndikoi tek ju 

Ndonjëherë, të menduarit për atë që bënë prindërit tuaj (për mirë ose për keq) mund t’ju zemërojë. Megjithatë, fëmijëria juaj nuk ju përcakton, ju kushtëzon vetëm duke ju ngulitur disa modele sjelljeje dhe mendimesh. Për këtë arsye, është e rëndësishme të mbani mend se nuk është kurrë vonë për të thyer ato modele më patologjike ose problematike që vazhdojnë në mendjen tuaj dhe kufizojnë mirëqenien tuaj. Megjithatë, mënyra se si ju trajtuan prindërit ka një efekt në llojet e marrëdhënieve që ndërtoni. Ata madje kanë një ndikim në llojet e njerëzve me të cilët bini në dashuri.

Nuk është kurrë vonë për të ndërtuar lidhje emocionale më të shëndetshme dhe më të lumtura

Ju dashuroni në mënyrën se si jeni dashuruar. Në të vërtetë, ashtu siç jeni trajtuar në fëmijëri, ju do të ndërtoni marrëdhëniet tuaja romantike. Mjerisht, ka shumë njerëz që ndërtojnë lidhjet e tyre afektive nga nevoja dhe mungesa. Në fakt, ata kërkojnë tek të dashurit e tyre atë që nuk e kanë marrë në fëmijëri. Të tjerë mund të përsërisin modele që kanë integruar duke vëzhguar marrëdhëniet e tyre me prindërit, duke përfshirë abuzimin ose varësinë. Ka edhe nga ata që nuk dinë të duan, sepse nuk janë dashur kurrë siç duhet dhe nuk janë vlerësuar. A ka një zgjidhje për këto lloj dinamikash? Përgjigja është po, dhe qëndron në njohjen e tyre.

LIFE STYLE

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top