JiL.al - Jeto i Lumtur

A keni dëgjuar ndonjëherë për hudhrën e zezë?

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Merr lajme ekskluzive  

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë  duke klikuar këtu

Janë të shumta superushqimet që kanë dalë në treg vitet e fundit, secili me veti të ndryshme mrekullibërëse dhe kuruese.

Ne i dimë vetitë e hudhrave të thjeshta dhe të zakonshme, por ato nuk pushojnë së na mahnitur ndërsa mësojmë çdo ditë e më shumë lajme! Këtë herë, megjithatë, diçka e re erdhi për të trazuar ujërat e gastronomisë dhe shëndetit. Arsyeja e hudhrës së zezë, një super ushqim që është një mrekulli e vërtetë!

Është një aleat kundër radikaleve të lira ndërsa antioksidantët që përmban janë të domosdoshëm për funksionimin e duhur të sistemit imunitar, parandalimin dhe riparimin e dëmtimeve të trupit dhe frenimin e plakjes.

S-alilcisteina, një përbërës i hudhrës së freskët dhe një derivat i cisteinës, gjendet në përqendrime më të larta në hudhrën e zezë dhe ndihmon në uljen e kolesterolit si dhe parandalimin e kancerit. Në të njëjtën kohë, mbron trupin nga infeksionet.

Përmirësimi i presionit të gjakut dhe qarkullimit të gjakut, vetitë e tij antimikrobike, antibiotike, anti-inflamatore dhe antifungale, si dhe kërkimet që tregojnë një reduktim të simptomave të Alzheimerit, e bëjnë hudhrën e zezë një shtesë të nevojshme në dietën tonë për të përmirësuar shëndetin tonë. Nga jashtë, hudhra e zezë ruan gjethet e bardha të hudhrës klasike dhe ngjyra e zezë e saj zbulohet vetëm kur qërohet.

Është rezultat i fermentimit të së bardhës në temperatura të larta dhe nivele të larta lagështie për rreth 1 muaj. Më pas hudhra lihet të oksidohet në një dhomë të veçantë për 45 ditë. Nuk shtohen kimikate apo konservues, pasi është një produkt krejtësisht natyral. Hudhra e zezë ka një aromë të ëmbël dhe të këndshme të tymosur. Era e fortë dhe shija pikante e hudhrës tradicionale janë zhdukur gjatë fermentimit.

Shija e saj ndryshon nga ajo e hudhrës sonë të bardhë të njohur. Tashmë shumë restorante e kanë përfshirë në kuzhinën e tyre, ndërkohë që në treg janë edhe produkte me lëndë të parë hudhrën e zezë.

Mund ta përdorim në sallata, salca dhe shumë ushqime të tjera, ndërsa kombinohet në mënyrë unike edhe me çokollatë! Ia vlen një provë për t’u bindur për dobinë e tij për shëndetin e trupit tonë.jetoilumtu.al/

Scroll to Top