Merr lajme ekskluzive
Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë duke klikuar këtu
Janë të shumta superushqimet që kanë dalë në treg vitet e fundit, secili me veti të ndryshme mrekullibërëse dhe kuruese.
Ne i dimë vetitë e hudhrave të thjeshta dhe të zakonshme, por ato nuk pushojnë së na mahnitur ndërsa mësojmë çdo ditë e më shumë lajme! Këtë herë, megjithatë, diçka e re erdhi për të trazuar ujërat e gastronomisë dhe shëndetit. Arsyeja e hudhrës së zezë, një super ushqim që është një mrekulli e vërtetë!
Është një aleat kundër radikaleve të lira ndërsa antioksidantët që përmban janë të domosdoshëm për funksionimin e duhur të sistemit imunitar, parandalimin dhe riparimin e dëmtimeve të trupit dhe frenimin e plakjes.
S-alilcisteina, një përbërës i hudhrës së freskët dhe një derivat i cisteinës, gjendet në përqendrime më të larta në hudhrën e zezë dhe ndihmon në uljen e kolesterolit si dhe parandalimin e kancerit. Në të njëjtën kohë, mbron trupin nga infeksionet.
Përmirësimi i presionit të gjakut dhe qarkullimit të gjakut, vetitë e tij antimikrobike, antibiotike, anti-inflamatore dhe antifungale, si dhe kërkimet që tregojnë një reduktim të simptomave të Alzheimerit, e bëjnë hudhrën e zezë një shtesë të nevojshme në dietën tonë për të përmirësuar shëndetin tonë. Nga jashtë, hudhra e zezë ruan gjethet e bardha të hudhrës klasike dhe ngjyra e zezë e saj zbulohet vetëm kur qërohet.
Është rezultat i fermentimit të së bardhës në temperatura të larta dhe nivele të larta lagështie për rreth 1 muaj. Më pas hudhra lihet të oksidohet në një dhomë të veçantë për 45 ditë. Nuk shtohen kimikate apo konservues, pasi është një produkt krejtësisht natyral. Hudhra e zezë ka një aromë të ëmbël dhe të këndshme të tymosur. Era e fortë dhe shija pikante e hudhrës tradicionale janë zhdukur gjatë fermentimit.
Shija e saj ndryshon nga ajo e hudhrës sonë të bardhë të njohur. Tashmë shumë restorante e kanë përfshirë në kuzhinën e tyre, ndërkohë që në treg janë edhe produkte me lëndë të parë hudhrën e zezë.
Mund ta përdorim në sallata, salca dhe shumë ushqime të tjera, ndërsa kombinohet në mënyrë unike edhe me çokollatë! Ia vlen një provë për t’u bindur për dobinë e tij për shëndetin e trupit tonë.…jetoilumtu.al/