JiL.al - Jeto i Lumtur

Dëshirat janë gjëja më e rëndësishme

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

“Kështu është puna. Njeriu zgjohet në mëngjes, bën atë që ka për të berë dhe në darkë shkon prap në shtrat. Dhe aty rrugët janë dy: ose është në paqe me veten e vet dhe fle ose nuk ndihet mirë me veten e vet dhe atëherë nuk fle. Kupton? -Po Kështu që duhet të arrish darkën në paqe me veten . Ky është problemi. Dhe për ta zgjidhur ka një rrugë shumë të thjesht : të rrish i pastër. -I pastër ? -I Pastër brenda që do të thotë mos të bësh asgjë për të cilën të ndihesh në turp. Dhe deri ketu nuk ka asgjë të komplikuar. -Jo – E komplikuara vjen kur një ditë të lind dëshira të bësh diçka për të cilën të vjen turp: të vjen dëshira e madhe të bësh diçka që nuk mund të bëhet ose është e turpshme ose mund të lëndojë dikë . -Okay? -Okay Dhe atëherë fillon e pyet veten duhet ta ndjek këtë dëshirë apo duhet ta heq nga mendja? Pikërisht Pikërisht mendon e mendon dhe më në fund merr një vendim . Për të njeqindën herë e heq nga mendja pastaj vjen dita që e mban edhe vendos ta bësh atë gjë për të cilën ke një dëshirë kaq të madhe dhe e bën . Dhe këtu vjen e keqja . -Po nuk duhet bërë kjo gjë apo jo? -Jo . Po ki kujdes meqë ne nuk jemi çorape por njerëz qëllimi ynë në këtë jetë nuk është që të jemi të pastër . Dëshirat janë gjëja më e rëndësishme dhe nuk mund të tallemi me to shumë gjatë . Kështu që ndonjëherë ja vlen të mos flesh natën dhe të vraposh mbas një dëshire të madhe. E bën të keqen dhe pastaj e paguan . Dhe vetëm kjo ka rendësi : që kur vjen momenti të paguash të mos ja mbathësh po të rrish aty , me dinjitet , të paguash . Vetëm kjo ka rendesi.”

|Alessandro Baricco|

Scroll to Top