JiL.al - Jeto i Lumtur

Mësimi i jetës!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Pasi kisha pastruar dhe rregulluar shtëpinë time, vëllai më telefonoi duke më thënë: “Unë dhe gruaja ime do të vijmë të të vizitojmë”.
Shkova në kuzhinë për të përgatitur diçka për ta, por nuk kisha çfarë të përgatisja. Pasi kërkova, gjithçka që kisha ishin disa portokalle. Kështu që bëra dy gota lëng të ftohtë. Kur erdhën vëllai dhe gruaja e tij, u befasova kur pashë vjehrrën e tij me ta që vinte të më takonte për herë të parë. Shërbeva dy gotat me lëng gruas dhe nënës së tij dhe vendosa një gotë me ujë para vëllait tim duke thënë: “E di që ju pëlqen Sprite”. Ai piu sodën dhe kuptoi se ishte ujë. Dhe befas vjehrra e tij tha: “Dua të pi Sprite … A do të më jepni pak?” Isha aty i hutuar dhe i turpëruar, por vëllai më shpëtoi duke thënë: “Do të të sjell një gotë të pastër nga kuzhina”. Pas pak dëgjuam zhurmën e thyerjes së xhamit në kuzhinë. U kthye dhe i tha vjehrrës: “Më fal, më ra nga duart dhe u thye, por s’ka problem, do të blej një tjetër”. Vjehrra e refuzoi dhe tha: “Jo, nuk ka nevojë”.
Kur ata u larguan, vëllai im më përshëndeti, më vuri disa lekë në dorë dhe më tha: “Mos harroni të pastroni Sprite që ra në kuzhinë që të mos vijnë milingonat”.
Dhe duke më përshëndetur me një buzëqeshje plot dashuri …

Kur jeni në një pozicion më të favorshëm, përdorni atë për të ngritur njerëzit e tjerë. Turpërimi i tjetrit nuk do të të bëjë më të mirë! Drita vjen në ererrësirë, për të mëshirshmin, të dhembshurin dhe të drejtin.

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top