JiL.al - Jeto i Lumtur

Motivim

Strategjitë e vetë-motivimit për jetën e përditshme..

Ose sepse ne jemi duke studiuar se si të punojmë në një punë të re / projekt personal, të kesh motivim të mjaftueshëm ditor është 100% e nevojshme për të avancuar siç kemi nevojë dhe dëshirojmë. Nëse tani po kaloni një kohë të keqe motivim vetjak dhe ju doni një seri të udhëzimet dhe strategjitë Për të mos humbur […]

Strategjitë e vetë-motivimit për jetën e përditshme.. Read More »

Nëse je martuar me një grua kokëfortë, ka qënë fati më i madh i jetës tënde…

Nuk është e thjeshtë. Ajo i mbron me gjithë qënien bindjet dhe parimet e saj. Nuk është pra, nuk është aspak e thjeshtë të duash një femër kokëfortë. Të nevrikos dhe të mërzit. Me atë ngulmimim në idetë e saj, me kokëfortësi nganjëherë, dhe me vrazhdësi herëve të tjera, por ama, kur të kesh nevojë, edhe pa i

Nëse je martuar me një grua kokëfortë, ka qënë fati më i madh i jetës tënde… Read More »

“Lundroni larg nga porti i sigurt.” H. Jackson Brown Jr.

“Në njëzet vjet nga tani do të jeni më të zhgënjyer nga gjërat që nuk keni bërë sesa nga ato që keni bërë. Prandaj hidhni linjat e harkut. Lundroni larg nga porti i sigurt. Kapni erërat tregtare në velat tuaja.” Eksploroni. Ëndërroni. Zbuloni.  H. Jackson Brown Jr. Jeto I Lumtur.al

“Lundroni larg nga porti i sigurt.” H. Jackson Brown Jr. Read More »

Nëse dikush është prapa në jetë, nuk keni pse t’ia kujtoni. Brianna Wiest

Nëse dikush është prapa në jetë, nuk keni pse t’ia kujtoni. Më besoni, ata tashmë e dinë. Nëse dikush është i sëmurë, ata e dinë. Nëse dikush po dështon në punë, ata e dinë. Nëse dikush është duke luftuar në marrëdhëniet e tij, me paratë, me vetë-imazhin … ata e dinë. Është ajo që konsumon

Nëse dikush është prapa në jetë, nuk keni pse t’ia kujtoni. Brianna Wiest Read More »

Papërsosmëritë nuk janë të meta. A. Degas

Mos u mundo të jesh si gjithë të tjerët, sepse je unike. Çdo grua është e bukur në mënyrën e vet. Papërsosmëritë nuk janë të meta. Ato janë pika të forta, shenja të veçantisë suaj. Dhe nëse keni disa kilogramë më tepër mos e bëni problem. Edhe keshtu je e bukur. Si e pranoni veten.

Papërsosmëritë nuk janë të meta. A. Degas Read More »

Gjithmonë duhet të “dëgjojmë” fjalët që themi dhe ato që na thuhen. Silvana Stremiz

Gjithmonë duhet të “dëgjojmë” fjalët që themi dhe ato që na thuhen. Timbri i zërit, ajo e qeshura, jehona e asaj “të dua”, asaj “të dua”, kushtojini vëmendje asaj “si jeni?”. Ato përmbajnë pothuajse gjithmonë pëshpëritje shpirtërore që ne nuk dimë t’i kuptojmë. Sepse të thuash më fal më vonë do të jetë shumë vonë.

Gjithmonë duhet të “dëgjojmë” fjalët që themi dhe ato që na thuhen. Silvana Stremiz Read More »

Respekti është më shumë se një fjalë Silvia Nelli

  Respekti është më shumë se një fjalë, respekti nuk shprehet. Respekti është sinqeritet, qëndrueshmëri dhe besnikëri. Është të dish t’i shikosh të tjerët ashtu siç do ta shikoje veten, pikërisht në të njëjtën mënyrë.  Nëse keni vuajtur dhe e dini se çfarë do të thotë, mos u lëndoni.  Nëse jeni zhgënjyer, mos u zhgënjeni. 

Respekti është më shumë se një fjalë Silvia Nelli Read More »

Scroll to Top