JiL.al - Jeto i Lumtur

Thënie

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë.

Unë ushqehem me supë të mirë, jo me fjalë të bukura. — Zhan Baptist Pokelën – Molieri Unë mund t’i shikoj përbindshat sapo shfaqen. — Truman Capote temat: thënie metaforike, thënie për jetën, thënie për të keqen Nëse nuk e di se ku po shkon, çdo rrugë të çon ty në askund. — Henri Alfred Kisinxher Njeriu duhet të hajë për […]

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë. Read More »

Kam trajtat e jetës sime dhe brenda tyre rroj.

Çfarëdo lloj gjëje që mendja e njeriut mund ta konceptojë dhe besojë, ajo mund edhe ta arrijë. Napoleon Hill E vetmja mënyrë për të bërë punë të mëdha është që ta doni atë që bëni Steve Jobs Nëse ju ofrohet një vend në një raketë kozmike, mos pyesni se çfarë vendi! Thjeshtë hipni. Sheryl Sandberg

Kam trajtat e jetës sime dhe brenda tyre rroj. Read More »

Është e vështirë që të ndodhë diçka pa një arsye apo pa një parim.

Të vdesësh është e tmerrshme, por ideja se duhet vdekur pa pasë jetuar, është e padurueshme. Njeriu, mbasi të ketë fituar famë e madhështi, po të jetojë më gjatë, bjerr famën dhe madhështinë e fituar. Sado gjatë të jetojë njeriu, njëzet vitet e parë janë pjesa më e gjatë e jetës së tij. Njeriut, për

Është e vështirë që të ndodhë diçka pa një arsye apo pa një parim. Read More »

50 thëniet më motivuese nga personalitete të shquara botërore

Çdo mendje e ndritur e kohërave ka lënë trashëgiminë personale. Për disa janë veprat, për disa të tjerë aseti më i madh janë thëniet në letër Kur çdo gjë shkon kundër teje, kujto që avioni gjithmonë ecën kundër erës, jo me të – Henry Ford Ne bëhemi çfarë mendojmë – Earl Nightingale Jeta duhet bërë për të

50 thëniet më motivuese nga personalitete të shquara botërore Read More »

Të jesh i mirë është fisnikëri, por t’u tregosht të tjerëve .

– “Ai që nuk ka bërë asnjë gabim, nuk ka provuar asgjë të re” – Albert Einstein – “Lavdia jonë më e madhe qëndron jo në faktin që nuk dështojmë asnjëherë, por në faktin që ringrihemi çdo herë që dështojmë” – Konfuci – “Nuk mund të jesh i vetmuar, nëse ty të pëlqen personi me

Të jesh i mirë është fisnikëri, por t’u tregosht të tjerëve . Read More »

Kur ju ndaloni së jepuri kontribut, keni filluar të vdisni.

Përvoja ka treguar, dhe një filozofi e vërtetë gjithmonë do të tregojë se një pjesë e madhe, ndoshta pjesa më e madhe e së vërtetës lind nga dukje të parëndësishme. — Edgar Allan Poe Zoti nuk është në anën e batalioneve të mëdha, por në anën e atyre që qëllojnë më të mirë. — Volteri Nuk është

Kur ju ndaloni së jepuri kontribut, keni filluar të vdisni. Read More »

Kam trajtat e jetës sime dhe brenda tyre rroj.

Çfarëdo lloj gjëje që mendja e njeriut mund ta konceptojë dhe besojë, ajo mund edhe ta arrijë. Napoleon Hill E vetmja mënyrë për të bërë punë të mëdha është që ta doni atë që bëni Steve Jobs Nëse ju ofrohet një vend në një raketë kozmike, mos pyesni se çfarë vendi! Thjeshtë hipni. Sheryl Sandberg

Kam trajtat e jetës sime dhe brenda tyre rroj. Read More »

Jo çdo gjë që është më e vështirë, është më e merituar.

Jo çdo gjë që është më e vështirë, është më e merituar. — Tomas Akuini Unë nuk e di çfarë e ardhmeje më pret, por e di se jam pozitive dhe nuk zgjohem me ndjenjën e dëshpërimit. Babai më thoshte: “Nik, le të jetë si të jetë, gjërat nuk shkojnë asnjëherë siç duam, shkojnë ashtu si

Jo çdo gjë që është më e vështirë, është më e merituar. Read More »

Ai që është i sigurtë nuk është i parrezikuar.

Unë nuk e kisha ndërmend të bëhem aktor. — Anthony Quinn Problemi me martesën është se ajo përfundon çdo natë pas së bëri dashuri, dhe duhet të rindërtohet çdo mëngjes para ngrënies së mëngjesit. — Gabriel Garsia Markez Jeta do të ishte e mrekullueshme vetëm po të dinit çfarë të bënit me të. — Greta Garbo Njeriu shpesh

Ai që është i sigurtë nuk është i parrezikuar. Read More »

Asnjë flokë bore në një ortek nuk ndjen se ka përgjegjësi

Sokrati – Jam më i dituri ndër të gjallët, se e di një gjë, e di se nuk di asgjë.– Ka vetëm një të mirë: dituria. Dhe vetëm një të keqe: padituria.– Mos u ngut të zësh miq, por, kur t’i zësh, mos i braktis– Ai që dëshiron ta ndryshoje botën, fillimisht duhet të ndryshojë

Asnjë flokë bore në një ortek nuk ndjen se ka përgjegjësi Read More »