JiL.al - Jeto i Lumtur

Mos më fajëso mua…

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

 

Unë kam qenë i keqkuptuar që në fëmijëri.
E dija që askush nuk më kuptonte, madje as babai im. Njëherë ai më tha:

– Ti nuk je një i çmendur për t’u futur në një çmendinë e as murg për t’u futur në një manastir. Unë, thjesht, nuk e di se çfarë je!”

Unë iu përgjigja:

– E di, baba, por mund të ta shpjegoj …

Një herë një vezë rose u vendos nën një pulë për t’u çelur. Kur veza çeli, rosa eci së bashku me pulën nënë derisa arritën në një pellg…

Rosa u zhyt gjithë ëndje në ujë. Por pula qëndroi në breg dhe kakariste.

Tani, babai im i dashur, pasi kam provuar detin, kam gjetur shtëpinë time. Nëse ti zgjedh të qëndrosh në breg, a është faji im?
Nuk mund të më fajësosh mua.

Shams Tabriz.

Jeto I Lumtur

Scroll to Top