JiL.al - Jeto i Lumtur

6 shenjat që tregojnë se jeni të lumtur, sipas shkencës

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

10 zakonet e nje cifti te lumtur - pernenat.al

 

Lumturia nuk mund të matet, por disi shkencëtarët arritën të na qetësojnë. Duke kryer eksperimente dhe sondazhe, truri i madh zbuloi disa gjëra të vogla që nuk mund t’i kishit imagjinuar kurrë se mund të ishin shenja të një personi të lumtur.

Gjithmonë jeni me vonesë

Njerëzit që gjithmonë vonohen rezultojnë të jenë më të lumtur dhe madje jetojnë më gjatë . Ata që janë vonë priren të jenë më optimistë për menaxhimin e kohës. Ata mendojnë se mund të bëjnë mijëra gjëra në një periudhë të shkurtër kohore, por në fakt përfundojnë vonë. Ata që vijnë vonë janë gjithashtu më të qetë dhe nuk panikohen në situata të ndërlikuar.

Zgjoheni herët

Njerëzit që ngrihen herët në mëngjes janë më të lumtur. Ata që zgjohen herët në përgjithësi kanë një komponent gjenetik që ndrydh depresionin dhe sëmundjet kronike.

Të pasurit një motër

Motrat inkurajojnë komunikim më të hapur në familje, gjë që çon në shprehje më të mirë emocionale . Arsyeja kryesore është ndoshta se vajzat e kanë më të lehtë të flasin për emocionet sesa djemtë. Përveç kësaj, motrat përmirësojnë aftësitë tuaja sociale dhe djemtë komunikojnë më mirë me vajzat.

https://jetoilumtur.al/

Scroll to Top