JiL.al - Jeto i Lumtur

Fragmente Romani

Fragment Nga Romani i “Sikur Të Isha Djalë” Nga Haki Stërmilli.

Hodha nji sy në faqen e parë dhe lexova: Më shkrepi ta shkruej jetën time. Ky mendim më leu tu i pa fotografitë e ndryshme që të përfytyrojnë xha Simonin qysh në kohën e fëmijnisë. Përse të mos e shkruej? Jeta ime për të tjerët, ndoshta nuk, nuk e vlen asnji dysh, por për mue […]

Fragment Nga Romani i “Sikur Të Isha Djalë” Nga Haki Stërmilli. Read More »

Nuk mund të jesh çaji i të gjithëve.  Donna Ashworth

“Gjithmonë do të jetë dikush në këtë jetë që thjesht nuk ju pëlqen, pavarësisht se sa shumë përpiqeni t’i kënaqni. Gjithmonë do të ketë diçka që ju thoni ose bëni, e cila shkakton ofendim ose ndarje. Nëse keni dashur apo jo. Gjithmonë do të jetë dikush që do të gjejë gabime në ju, në jetën

Nuk mund të jesh çaji i të gjithëve.  Donna Ashworth Read More »

Romani/ Fragment Nga Romani “Hasta la Vista” Nga Petro Marko..

Aeroplani ra mbi ullinjtë. I digjeshin krahët. Të tjerët u larguan, se pothuaj gjithë vagonat u bënë shkrumb e hi. Një tërkuzë e gjatë vagonash ishin katandisur skelete hekuri në zjarr. Disa ishin të përmbysura dhe akoma lëshonin zjarr e tym. Ata që duallën nga aeroplani, kërkuan të shpëtonin, po u zunë. Ishin tre hitierianë

Romani/ Fragment Nga Romani “Hasta la Vista” Nga Petro Marko.. Read More »

Fragment Nga Romani “Obelisku i zi” Nga Erich Maria Remarque…

“Obelisku i zi”, mendoj se është romani më i bukur i Remark, edhe pse ndër veprat e tij më të arrira rendisin “Asgjë e re nga fronti i perëndimit”. I kam lexuar të dy këta romane, bashkë me shumë të tjerë të të njëjtit autor: “Kohë për të jetuar dhe kohë për të vdekur”, “Tre

Fragment Nga Romani “Obelisku i zi” Nga Erich Maria Remarque… Read More »

Fragment nga romani ‘Gjarpri i shtëpisë’… Nga Arif Demolli

Në atë farë fshati ishte një shtëpi… Shtëpia ku isha lindur dhe ku po e kaloja fëmijërinë, bota e tërë që po e njihja në vitet e para të jetës sime. Ajo ishte goxha shtëpi, me një bodrum poshtë dhe me tri dhoma lart (në midis ishte dhoma e zjarrit, kurse në të dy krahët

Fragment nga romani ‘Gjarpri i shtëpisë’… Nga Arif Demolli Read More »

Fragment Nga Romani “I huaji” Nga Albert Camus

Prifti më thoshte me siguri se kërkesa ime për falje, mund të pranohej, por unë do të mbaja me vete peshën e një krimi, nga i cili duhet të çlirohesha. Sipas tij drejtësia e njerëzve nuk ishte asgjë, ndërsa ajo e Zotit ishte gjithçka. Vura në dukje se më kishte dënuar ajo e para. Ai

Fragment Nga Romani “I huaji” Nga Albert Camus Read More »

Scroll to Top