JiL.al - Jeto i Lumtur

fragment romani

Fragment Nga Romani i “Sikur Të Isha Djalë” Nga Haki Stërmilli.

Hodha nji sy në faqen e parë dhe lexova: Më shkrepi ta shkruej jetën time. Ky mendim më leu tu i pa fotografitë e ndryshme që të përfytyrojnë xha Simonin qysh në kohën e fëmijnisë. Përse të mos e shkruej? Jeta ime për të tjerët, ndoshta nuk, nuk e vlen asnji dysh, por për mue […]

Fragment Nga Romani i “Sikur Të Isha Djalë” Nga Haki Stërmilli. Read More »

Romani/ Fragment Nga Romani “Hasta la Vista” Nga Petro Marko..

Aeroplani ra mbi ullinjtë. I digjeshin krahët. Të tjerët u larguan, se pothuaj gjithë vagonat u bënë shkrumb e hi. Një tërkuzë e gjatë vagonash ishin katandisur skelete hekuri në zjarr. Disa ishin të përmbysura dhe akoma lëshonin zjarr e tym. Ata që duallën nga aeroplani, kërkuan të shpëtonin, po u zunë. Ishin tre hitierianë

Romani/ Fragment Nga Romani “Hasta la Vista” Nga Petro Marko.. Read More »

Fragment Nga Romani “Obelisku i zi” Nga Erich Maria Remarque…

“Obelisku i zi”, mendoj se është romani më i bukur i Remark, edhe pse ndër veprat e tij më të arrira rendisin “Asgjë e re nga fronti i perëndimit”. I kam lexuar të dy këta romane, bashkë me shumë të tjerë të të njëjtit autor: “Kohë për të jetuar dhe kohë për të vdekur”, “Tre

Fragment Nga Romani “Obelisku i zi” Nga Erich Maria Remarque… Read More »

Fragment nga romani ‘Gjarpri i shtëpisë’… Nga Arif Demolli

Në atë farë fshati ishte një shtëpi… Shtëpia ku isha lindur dhe ku po e kaloja fëmijërinë, bota e tërë që po e njihja në vitet e para të jetës sime. Ajo ishte goxha shtëpi, me një bodrum poshtë dhe me tri dhoma lart (në midis ishte dhoma e zjarrit, kurse në të dy krahët

Fragment nga romani ‘Gjarpri i shtëpisë’… Nga Arif Demolli Read More »

Fragment Nga Romani “I huaji” Nga Albert Camus

Prifti më thoshte me siguri se kërkesa ime për falje, mund të pranohej, por unë do të mbaja me vete peshën e një krimi, nga i cili duhet të çlirohesha. Sipas tij drejtësia e njerëzve nuk ishte asgjë, ndërsa ajo e Zotit ishte gjithçka. Vura në dukje se më kishte dënuar ajo e para. Ai

Fragment Nga Romani “I huaji” Nga Albert Camus Read More »

Vetmia është mbretëria ime nga J.M.

  Vetmia është mbretëria ime ;  J. M Unë kërcej. Unë kërcej e vetme. Në vallen time gjenden demonë të tërbuar. Përreth nesh ndodhet terri. Unë kërcej. Unë kërcej e shfrenuar dhe e shfrenuar është edhe vallja e demonëve të mi. Përreth nesh ndodhet ferri. Unë kërcej e vetme mes demonëve te mi në vorbullën

Vetmia është mbretëria ime nga J.M. Read More »

Mos u pezmato, fundja dhe unë njeri jam

Mos u pezmato, fundja dhe unë njeri jam. Juljan P. Abrashi E dashura ime, në jetë nuk kam frikë as nga mungesa e të mirave materiale, as nga mungesa e të mirave shpirtërore, as nga ndarja dhe as nga jeta. Frika e vetme është mos largohem nga dora e tij, dorë që nuk ndryshon. Mos

Mos u pezmato, fundja dhe unë njeri jam Read More »

Gratë, dashuriadhe Miqësia Amos Oz

Amos Oz: GRATË, DASHURIA DHE MIQËSIA   “…Ekzistojnë shumë gra të cilat tërhiqen nga meshkujt tiranik, ashtu sikur insektet pas flakës. Por ekzistojnë gjithashtu disa gra të cilat s’kanë nevojë për hero e madje as për ndonjë dashnor të stuhishëm, por vetëm për një mik. Rri larg të dashurëve tiranik dhe tento ta gjesh atë

Gratë, dashuriadhe Miqësia Amos Oz Read More »

Dy dashuritë e mëdha Paolo Coelho

Dy dashuritë e mëdha; Paolo Coelho Thonë se gjatë jetës sonë kemi dy dashuri të mëdha. Një me të cilin/cilën do të martohesh ose do të jetosh përgjithmonë, mund të jetë babai ose nëna e fëmijëve tuaj: me këtë person do të fitoni kuptueshmëri maksimale për të qëndruar së bashku në pjesën tjetër të jetës

Dy dashuritë e mëdha Paolo Coelho Read More »

Tepër krenare, tepër e brishtë

TEPËR KRENARE, TEPËR E BRISHTË Dorëshkrimet dhe ditari i Maria Callas, të sjella nga Alfonso Signorini Është një moment në librin e Alfonso Signorini ku Maria Callas, tashmë me peshën e jetës mbi supe dhe me shkëlqimin e zbehur përsa i përket karrierës, viziton varrin e të birit, i cili lindi i vdekur. E lodhur,

Tepër krenare, tepër e brishtë Read More »

Scroll to Top