JiL.al - Jeto i Lumtur

Tepër krenare, tepër e brishtë

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

TEPËR KRENARE, TEPËR E BRISHTË Dorëshkrimet dhe ditari i Maria Callas, të sjella nga Alfonso Signorini

Është një moment në librin e Alfonso Signorini ku Maria Callas, tashmë me peshën e jetës mbi supe dhe me shkëlqimin e zbehur përsa i përket karrierës, viziton varrin e të birit, i cili lindi i vdekur.
E lodhur, ajo rrefuzon skena të larta botërore, humb fuqinë për të bërë atë për të cilën luftoi në jetë, duke u zhdukur nga sytë e publikut dhe duke qënë “e madhja Callas” vetëm pranë varrit të së birit, aty ku zëri i kumbonte si askund. I vetmi moment ku kupton peshën e madhe të dashurisë, boshllëkun që le humbja dhe gjetjen e forcës te dhimbja jote më e madhe. Dashuria nuk kërkon prezencë, vdekja nuk është humbje dhe jeta nuk ecën drejt.

Maria Callas  Alfonso Signorini

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top