JiL.al - Jeto i Lumtur

Çfarë thotë pozicioni juaj i gjumit me partnerin për marrëdhënien tuaj

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Si flini ju dhe tjetri juaj i rëndësishëm së bashku?

Pozicionet tuaja të gjumit mund të tregojnë shumë për marrëdhënien tuaj.

Nënvetëdija

Nënndërgjegjja jonë tenton të pushtojë trupin tonë për pak ndërsa jemi në gjumë, sipas uebsajtit Little Things . Kjo është arsyeja pse mënyra se si biem në gjumë me partnerin tonë mund të zbulojë shumë për marrëdhënien tonë. Më poshtë do të gjeni disa pozicione gjumi dhe kuptimin e tyre!

1. Lugë
Sipas psikologes së marrëdhënieve Corrine Sweet, vetëm 18% e çifteve në fakt pinë lugë gjatë natës – një përqindje relativisht e vogël. Sipas Sweet ky pozicion e vendos një person ‘në një rol mbrojtës mbi tjetrin’. Ekspertja e gjuhës së trupit Patti Wood shton se kjo është një shenjë besimi nga luga e vogël te luga e madhe.

2. Lugë e lirshme
Luga e lirshme është në thelb e njëjta gjë me lugën, por lejon pak liri veprimi në vend që të mbështillet fort së bashku. Sidomos çiftet që sapo janë bashkuar do të qëndrojnë më të afërt, por luga e lirshme fillon të shfaqet kur një çift ka qenë së bashku për pak kohë. Paul Rosenblatt, autor i librit Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing , argumenton se ky është një pozicion i mirë për gjumë optimal. Wood shton sërish se kjo është ende një shenjë e një lidhjeje mbrojtëse mes dy partnerëve.

LIFE STYLE

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top