JiL.al - Jeto i Lumtur

Është dita e Mësuesit!

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Është Dita e Mësuesit ; Nga Jeto I Lumtur

7 Marsi njihet si dita e mësuesit në Shqipëri dhe festohet në të gjitha shkollat ​​dhe universitetet për të festuar këtë ditë të rëndësishme kulturore dhe historike. Në mars të vitit 1887, shqiptarët hapën shkollën e parë laike nder viset shqiptare në atë kohë  ishte Perandoria Osmane.

7 Marsi u festua për shumë dekada edhe gjatë regjimit komunist. Ishte një ditë kur nxënësit dhe studentët vlerësonin mësuesit e tyre, duke organizuar surpriza festive, koncerte, duke shkruar poezi. Ekziston edhe një traditë: klasat zgjodhën 5-6 përfaqësues për të vizituar shtëpinë e mësuesit. Mësuesja u uroi mirëseardhjen nxënësve dhe u servoi të gjitha biskotat më të mira që përgatiti për ta. Dhuratat për mësuesit ishin kaq simbolike: lule ose një libër.

Tani tradita ka ndryshuar. Askush nuk shkon në shtëpitë e mësuesve, por kjo ditë festive festohet në shkolla, me koncerte apo aktivitete të ndryshme. 

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top