JiL.al - Jeto i Lumtur

Frik……

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Duhet kuptuar një herë e mirë se nuk korrupton pushteti, por frika. Po, po. Frika për humbjen e pushtetit korrupton ata që e zotërojnë atë.
Mungesa e frikës mund të jetë bekim, por jo aq sa pajisja me kurajë, kuraja që vjen nga kultivimi i zakonit për të refuzuar frikën, për të mos e lejuar atë të bëhet përcaktuese e veprimeve dhe mosveprimeve të tua.
Në një sistem që mohon të drejtat njerëzore bazë, frika bëhet zotëruese: fikë nga burgosja; frikë nga tortura, frikë nga vdekja; frikë për humbjen e familjes, miqtë, të dashurve, pronës; frikë nga izolimi; frikë nga dështimi. E megjithatë, edhe nën diktaturën më të egër, kuraja nxjerr krye sërish, e sërish, e sërish… sepse frika nuk është gjendje natyrale e qenies së civilizuar.

 

Aung San Suu Kyi

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top