JiL.al - Jeto i Lumtur

Gabimet që bëjmë kur udhëtojmë vetëm, ja si t’i shmangim

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Udhëtimi i vetëm mund të jetë një përvojë kaq e mrekullueshme. Megjithatë, kur udhëtoni vetëm, siguria është gjithmonë çelësi! Ka disa gabime të zakonshme të udhëtimit që duhet të shmangni. Në të vërtetë nuk ka asnjë arsye për të pasur frikë të udhëtoni vetëm, ju vetëm duhet të mbani mendjen dhe të jeni të vetëdijshëm për rrethinën tuaj.

Është e rëndësishme të përfitoni sa më mirë nga udhëtimi juaj, por duhet të merrni disa masa paraprake për të krijuar një pushim argëtues dhe të paharrueshëm, të cilin do t’i shikoni me mall. Këtu janë disa gabime të zakonshme të udhëtarëve të vetëm :

Nuk përgatitet paraprakisht

Edhe nëse udhëtoni në grup, është e lehtë ta bëni këtë gabim! Ndonjëherë, ju dëshironi thjesht ta ‘krahoni’, por të humbisni në një vend të huaj, ku nuk e kuptoni gjuhën, është tërheqëse vetëm në filma. Përgatituni paraprakisht duke paketuar rrobat e duhura, duke pasur një hartë dhe duke bërë disa kërkime bazë se ku duhet dhe nuk duhet të vizitoni.

Është e rëndësishme të përfitoni sa më mirë nga udhëtimi juaj, por duhet të merrni disa masa paraprake për të krijuar një pushim argëtues dhe të paharrueshëm, të cilin do t’i shikoni me mall. Këtu janë disa gabime të zakonshme të udhëtarëve të vetëm :

Nuk përgatitet paraprakisht

Edhe nëse udhëtoni në grup, është e lehtë ta bëni këtë gabim! Ndonjëherë, ju dëshironi thjesht ta ‘krahoni’, por të humbisni në një vend të huaj, ku nuk e kuptoni gjuhën, është tërheqëse vetëm në filma. Përgatituni paraprakisht duke paketuar rrobat e duhura, duke pasur një hartë dhe duke bërë disa kërkime bazë se ku duhet dhe nuk duhet të vizitoni.

Të jesh i ndershëm

Kur udhëtoni vetëm, nuk ka absolutisht asgjë të keqe me një pandershmëri të vogël. Nuk ka asnjë arsye për t’u thënë të huajve se jeni vetëm.

Mbërritja natën vonë 

Drita e ditës është miku juaj më i madh në një vend të huaj, përpiquni të shmangni mbërritjen në aeroporte dhe hotele vonë natën. Kur mbërrini gjatë ditës, i jepni vetes kohë për t’u njohur me mjedisin tuaj para se të vijë nata dhe shumica e njerëzve shkojnë në shtëpi.

Duke pirë

Është shumë mirë të pish një pije vetëm në një bar. Megjithatë, nuk duhet të pini shumë pije kur udhëtoni vetëm. Kur jeni të dehur bëheni shënjestër e hajdutëve dhe kjo mund t’ju vendosë në një pozicion të pambrojtur dhe të rrezikshëm.

Të jesh shumë i sjellshëm

Shqetësimi juaj më i madh në një udhëtim është siguria. Nuk duhet të lëndojë ndjenjat e dikujt. Siç thashë në këshillën time të mëparshme, ju mund të refuzoni me mirësjellje një pije ose një udhëtim nga një i huaj i sjellshëm.

Të jesh injorant i kulturës

Nëse udhëtimi juaj nuk është në një vendpushim në Kankun, merrni pak kohë përpara udhëtimit për të lexuar mbi zakonet dhe traditat e vendit që po vizitoni. Mos harroni se jeni një vizitor dhe është përgjegjësia juaj të bëni rregullime nga respekti për vendin që po vizitoni.

LIFE STYLE

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top