JiL.al - Jeto i Lumtur

Gjëra që Duhet t’i Mbash Gjithmonë Për Veten Tënde..

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Ne duam që dikush t’i dëgjojë historitë tona për zemërthyerjet dhe dhimbjet e jetës.

Sidoqoftë, me gjithë dëshirën për të krijuar një lidhje të thellë me njerëzit, gjithmonë duhet të ketë nga ato gjëra që është më mirë të mbeten të padëgjuara – për hir të vetes sonë.

Nuk ka të bëjë me të fshehtën – është për të mbrojtur veten nga dëmtimi emocional (dhe ndonjëherë edhe fizik) duke i mbajtur disa gjëra në jetën tënde private.

Thjesht nuk ka asnjë arsye të mirë për të ndarë 6 gjërat e mëposhtme me të gjithë:

Ëndrrat dhe qëllimet tuaja më të mëdha
Studimet kanë treguar që shpallja publike e ëndrrave dhe qëllimeve tuaja mund t’jua bëjë më pak të ngjarë t’i arrini ato. Përjetimi i gëzimit duke i lënë të tjerët të dinë se cilat janë planet tuaja dëmton motivin tuaj për t’i realizuar ato më vonë.

Kombinoni këtë me gjykimin me pritshmërinë e njerëzve të tjerë, dhe ju keni recetën e përsosur për dështimin. Mos e lejoni këtë stres të panevojshëm në jetën tuaj.

Jeta juaj private
Duke i lënë njerëzit e tjerë të dinë sekretet e jetës tuaj personale, përfundimisht kjo do të provojë kundër jush. Në botën tonë aktuale besimi është pothuajse joekzistent. Është me të vërtet e vështirë të takosh një person të ndershëm, të besueshëm këto ditë.

Pse do të ndani informacione të ndjeshme me njerëzit që nuk i njihni mirë? Mbajini ato për vete.

Atë që njerëzit nuk e dinë nuk mund ta shkatërrojnë.

Problemet tuaja familjare
Të gjithë kemi probleme familjare. Por familjet tona gjithashtu kanë mënyrën e tyre se si funksionojnë. Pavarësisht nëse është një marrëdhënie dashuri-urrejtje apo diçka me një natyrë tjetër, këto janë çështje private. Ju nuk keni nevojë të përfshini të tjerët në biznesin tuaj familjar.

Sendet tuaja materiale
Të tregosh me pasuritë e tua materiale lehtë mund të keqkuptohet nga të tjerët. Asnjëherë nuk e dini se si të tjerët mund ta interpretojnë mburrjen tuaj.

Ka njerëz atje që do të vendosnin në jetën e tyre qëllime për të pasur atë që keni ju. Disa prej tyre nuk kanë as qasje, e ndërsa të tjerët mezi mund të përballojnë stilin e jetës që ndjekin.

Aktet tuaja të mirësisë
Bota është në nevojë të dëshpëruar për mirësi. Por është gabim të jesh i sjellshëm vetëm kur të tjerët po shikojnë. Nëse doni të ndihmoni njerëzit e tjerë, bëjeni atë për hir të vetvetes, dhe jo për t’u admiruar nga shoqëria.

Paratë tuaja
Të flisni për financat tuaja nuk është padyshim një veprim i mençur. Paga juaj nuk duhet të jetë e ditur për njerëzit e tjerë. Të pyesësh sa fiton dikush tregon një mungesë sjelljeje dhe respekti, dhe padyshim që është një veprim idiot për të folur për të. Financat tuaja nuk janë biznesi i askujt, por juaji.

Mbani në mend se ka njerëz që do të ishin më shumë se të lumtur për të kontribuar në rrëzimin tuaj. Mos e bëni më lehtë për ta duke bërë gjëra të tilla. Mbroni veten prej tyre duke i vendosur këto kufij rreth jush.

 

Nga Jeto I Lumtur.al

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top