JiL.al - Jeto i Lumtur

Gjërat që mund të mësoni për partnerin vetëm përmes një puthjeje

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

 

Sipas disa studimeve, një grua puth mesatarisht 15 burra, ndërkohë që ka dy marrëdhënie afatgjata përpara se të martohet me personin e jetës. Në të vërtetë, është puthja e parë që ofron një pasqyrë të vogël nga marrëdhënia juaj e momentit dhe zbulon më tepër për ndjenjat dhe partnerin tuaj. Një listë e artë me tetë gjëra që mund t’i mësoni lehtësisht për partnerin tuaj vetëm përmes një puthjeje…

A do të jetë i mirë në shtrat?

Zakonisht mendohet se puthja e parë mund të të tregojë shumë për marrëdhëniet tuaja të ardhshme duke përfshirë çështjet që përfshijnë seksin. Në fakt, shumica e teknikës së përdorur gjatë një puthjeje të parë aplikohet më vonë në dhomë gjumi, kështu që mund të vendosni lehtësisht nëse fjetja me partnerin tuaj do të ishte më të vërtetë e vlefshme. Duhet t’u kushtoni vëmendje jo vetëm buzëve të partnerit, por duhet të ndjeni duart, se si lëvizin, cilat pjesë të trupit tuaj preferon të puthë, etj. Duart që prekin, trupat e përkulur, këmbët që ndërthuren, e gjithë kjo krijon një lidhje shtesë midis ju të dyve. Dhe nëse ai angazhon gjithë trupin kur putheni, ka më shumë gjasa që të bëjë të njëjtën gjë edhe në shtrat.

A është mjaftueshëm i besueshëm partneri juaj?

Mënyra se si ai i afrohet një puthjeje të parë mund të tregojë nivelin e besimit. A shqetësohet me çelësat para se të mbështetet tek ju? A përpiqet të detyrojë ta puthësh? A përgjigjet duke i vënë krahët në qafë? Pra, nëse ndiheni të sigurt kur puthni partnerin, kjo është ndoshta marrëdhënia që kërkoni. Nëse ata janë të gatshëm të tregojnë emocionet e tyre pas puthjes së parë, ata nuk do të fshehin asgjë nga ju në të ardhmen.

A i nxiton gjërat partneri juaj?

Puthja e parë gjithashtu mund t’ju tregojë nëse ai është natyrë e nxituar ose jo. Nëse e keni vënë re se partneri përpiqet t’ju puthë në pjesën e poshtme të trupit, e vendos gjuhën drejt në vesh, ose është i etur të rrëshqasë dorën lart këmishës, atëherë ka shumë të ngjarë që ai do vetëm të flejë me ju. Kur nuk e kupton gjuhën tuaj të trupit dhe ju shtyn të bëni diçka që nuk ju pëlqen të bëni edhe pasi ia keni bërë të qartë se nuk doni, kjo është një shenjë e një nisme vërtet të keqe. Natyrisht, ky person nuk e di rëndësinë e të qenit i durueshëm dhe thjesht nuk mund të gëzojë atë që ai ose ajo ka në këtë moment.

A është mirënjohës partneri juaj?

Mënyra se si partneri ju trajton menjëherë pas puthjes së parë është e rëndësishme në përcaktimin e qëndrimit ndaj jush. Vetëm shikoni reagimin e tij. A janë sytë e tij me shkëlqim? A dëshiron ai të puthë buzët tuaja të çmuara? Përgjigjet pozitive për të gjitha këto pyetje do të thonë që ai është me të vërtetë i ngazëllyer për të qenë aty me ju. Pra, ka të ngjarë që të keni gjetur personin e duhur që do t’ju respektojë dhe vlerësojë çdo moment që do të kaloni së bashku.

A është partneri juaj një dëgjues i mirë?

Kur puth, nuk mund t’i shpjegosh partnerit atë që po kërkon me fjalë. Pra, këtu, gjuha juaj e trupit luan një rol shumë të rëndësishëm. Mashtrimi kryesor është të shohësh nëse partneri mund të ndjekë shembullin tuaj. Për shembull, nëse nuk ju pëlqen gjuha dhe i tregoni atij që nuk bëni, ai duhet të ndalojë së këmbënguluri dhe duhet të përshtatet me ritmin tënd.

Sa serioze do të jetë marrëdhënia juaj?

Natyrisht, nëse një person ju puth, ai ose ajo konfirmon tërheqjen ndaj jush. Sidoqoftë, kjo nuk është domosdoshmërisht një shenjë e ndonjë synimi serioz. Vetëm për shkak se partneri juaj është i vëmendshëm ndaj jush nuk do të thotë se interesi për raportin do të jetë afatgjatë. Ka disa tregues që meritojnë të mendohen pas puthjes suaj të parë. Për shembull, a ishte vetëm një puthje e parë apo një vallëzim i parë? A ndiheni sikur partneri po lehtësonte puthjen apo ishte në nxitim? A e bëri kjo puthje që ta doni më shumë? A keni filluar të ëndërroni?

A ka kimi mes jush?

Ju nuk mund ta vendosni kiminë përmes fjalëve. Është diçka që ndihet kur marrëdhënia është në pëllëmbë të dorës. Kur buzët e tua prekin ato të partnerit, a dëshiron që momenti të zgjasë përgjithmonë apo do që të përfundojë sa më shpejt të jetë e mundur? Edhe nëse partneri nuk është puthësi më i mirë në botë, nëse ndien një lidhje të fortë me të, kjo është një shenjë e mrekullueshme. Megjithatë, nëse ndjeheni të zhgënjyer pasi keni dalë me të, atëherë kjo duhet të ndryshojë. Kimia nuk vjen dhe shkon, duhet të jetë atje që nga fillimi.

https://jetoilumtur.al/

Scroll to Top