JiL.al - Jeto i Lumtur

Gratë në sytë e një burri

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Paolo Coelho- Gratë në sytë e një burri

Nuk ka rëndësi se sa peshon, është joshëse të prekësh, përqafosh dhe përkëdhelësh trupin e një gruaje.
Të dimë se sa kile je në të vërtetë, ne burrave nuk na shkakton asnjë lloj emocioni. As ia kemi idenë se çfarë mase je apo nëse je apo nuk je në formë.
Interesi ynë është i drejtuar nga një tjetër formë.
Për shembull, nëse forma është mandolinë… shumë mirë.
Nuk ka rëndësi se çmasë je në centimetra, është çështje proporcionesh, jo masash. Një grua e ardhur mirë duhet të jetë e rrumbullakët dhe prej mishi.
Ky është ai lloj trupi që ne, pa dyshim, e vëmë re në sekondë.
Vajzat e holla që sfilojnë nëpër pasarela ndjekin tendencën e dëshiruar nga stilistët, të cilët me sa duket i urrejnë gratë dhe bëjnë konkurrencë me to. Modelet e tyre janë vetëm ca fije kashte.
Grimi është shpikur që gratë ta përdorin. Përdoreni! Po të qe për fytyra vetëm të lara me ujë dhe sapun, na mjaftojnë tonat.
Fundet janë shpikur për të nxjerrë në pah këmbët tuaja fantastike.
Nëse natyra ju ka falur këto forma, ka një arsye se përse e ka bërë dhe e përsëris, neve na pëlqeni kështu.
Të mbulosh këto forma është njëlloj si të mbash divanin më të mirë të shtëpisë në bodrum.
Është ligj i natyrës që të gjithë ata që martohen me një model të dobët, anoreksike, bulimike dhe nervoze, kërkojnë pastaj një të dashur prej mishi, simpatike dhe të shëndetshme.
Gocat e reja janë të lezetshme, por ato pas të dyzetave janë ç?janë. Për shumë prej tyre jemi gati ta marrim Atlantikun me not.
Trupi ndryshon, rritet. Mos u çmend vetëm pse nuk të bën më fustani që kishe kur ishe tetëmbëdhjetë vjeç.
Një grua 45-vjeçare që hyn në fustanin që kishte kur ishte 18, ose ka probleme zhvillimi ose është duke u vetëshkatërruar.
Neve na pëlqejmë gratë që dinë të jetojnë një jetë të ekuilibruar dhe dinë të kontrollojnë ndjenjat e tyre të fajit.
Na pëlqejnë edhe ato që kur duan të hanë, hanë me shije (dieta fillon pas shtatorit, jo më parë), dhe kur duan të mbajnë një dietë e mbajnë gjithë gëzim, pa dhunuar veten dhe pa vuajtje. Kur janë në intimitet me partnerin e shijojnë ngadalë, kur duan të blejnë diçka e blejnë dhe kur duan të kursejnë kursejnë.

Disa rrudha në fytyrë, disa çarje në bark, ca smaliatuara nëpër këmbë nuk të bëjnë më pak të bukur. Janë dëshmi që keni bërë diçka në jetën tuaj dhe që nuk keni jetur breda në naftalinë apo keni kaluar jetën nëpër qendra estetike. Keni jetuar!
Trupi i gruas është zonë e shenjtë e shtatzënisë së gjithë njerëzimit, që aty është ushqyer dhe rritur dhe, pa dashur, ka shkaktuar ca smaliatura, çarje dhe të tjera shenja që bëjne pjesë në procesin që na ka mbajtur të gjallë.
Prandaj kujdesuni për ne, kujdesuni për veten dhe dashuroni. Kjo është bukuria!

Paolo Coelho

Jeto I Lumtur

Scroll to Top