JiL.al - Jeto i Lumtur

Gruaja top

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Gruaja top; Francesco De Gregori

Do ta hedh këtë zemrën time të madhe në yje një ditë Betohem se do ta bëj

Dhe përtej blusë së çadrës, në blu do të fluturoj

Kur do të bëhet gruaja top ari dhe argjendi

Pa kaluar nëpër stacion do të marrë treni i fundit

Dhe përballë të keqes dhe krenarisë emri im do të shkëlqejë

Dhe nga portat e natës dita do të ndalet

Një duartrokitje nga publiku që paguan do ta nënvizojë këtë

Dhe nga goja e topit do të tingëllojë një këngë

Dhe me duart e mia, dashuri, do të të marr për dore

Dhe pa thënë asnjë fjalë në z emër do të të mbaj

Dhe nuk do të kem frikë nëse nuk jam aq e bukur sa të duash

Por ne do të fluturojmë në qiell me mish e gjak, nuk do të kthehemi më kurrë

Dhe pa uri dhe pa etje

Dhe pa krahë dhe pa rrjetë do të fluturojmë larg

Kështu gruaja top, ai mister i madh, fluturoi

Dhe e vetme drejt një qielli të zi të zi ajo u nis

Të gjithë mbyllën sytë pikërisht në momentin kur ai u zhduk

Të tjerët u betuan dhe thanë gënjeshtra se nuk kishin qenë kurrë atje

Dhe me duart e mia, dashuri, do të të marr për dore

Dhe pa thënë asnjë fjalë në zemër do të të mbaj

Dhe nuk do të kem frikë nëse nuk jam aq e bukur sa të duash

Por ne do të fluturojmë në qiell me mish e gjak, nuk do të kthehemi më kurrë

Dhe pa uri dhe pa etje

Dhe pa krahë dhe pa rrjetë do të fluturojmë larg.

Francesco De Gregori

Jeto I Lumtur

Scroll to Top