JiL.al - Jeto i Lumtur

“Kur humb nënën”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

“Kur të kesh humbur nënën tënde, nuk do të ketë njeri që do të kujdeset për ty në të njëjtën mënyrë si ajo. Kur të humbisni nënën tuaj, bota juaj do të ndryshojë. Do të zgjoheni një mëngjes me dhimbje fyti, do të përpiqeni t’i tregoni dikujt të dashur, por ai nuk do t’i kushtojë shumë vëmendje. Nëse nuk merrni një aspirinë dhe vendosni një shall, ajo nuk do të largohet dhe do të duhet të mendoni për këtë, edhe nëse e keni menduar më parë, por ajo nuk do të jetë aty duke ju pyetur dy herë në një dite nese iku, askush nuk do të interesohet vërtet për dhimbjen tende të fytit, sepse është një dhimbje e thjeshtë e fytit.
Do të zgjoheni një mëngjes nervoz, me një karakter të pamundur, por nëse i përgjigjeni keq dikujt, atëherë do të duhet të kërkoni falje, sepse kështu funksionon, ndërsa ajo do t’ju kishte kuptuar dhe do t’ju thoshte se ju donte. edhe me temperamentin tënd, por të tjerët jo. Do të marrësh avionin dhe sa herë që të aterosh do të mendosh ta thërrasësh për t’i thënë, sepse një nënë e di që fëmija i saj është në avion, pret që ai të ulet, që të marrë frymë normalisht. përsëri.
Nëse nuk jeni i diplomuar, i martuar dhe prind, gjysma e gëzimit që do të ndjeni në atë moment do të mbulohet nga hidhërimi i të pamundësuarit për ta ndarë atë arritje me të. Do të jetë e çuditshme të uleni në tryezë për Krishtlindje dhe të kuptoni se askush nuk do të shikojë në pjatën tuaj për të parë nëse po hani me oreks dhe askush nuk do t’ju shikojë në sy për të parë nëse jeni të mërzitur apo të qetë. Me këtë letër nuk dua të them që askush nuk do të të dojë apo se do të jesh një person, absolut. Thjesht dua të them që askush nuk do t’ju dojë aq sa e do ti veten. Për aq kohë sa mundeni, pyesni për shumë gjëra kur keni qenë i vogël, sepse atëherë askush nuk do të mund t’ju tregojë më shumë, por ajo di gjithçka për ju. Do ta ndjeni pranë në momentet më të papritura, do ta dëgjoni zërin e saj në momentet e përditshmërisë, duke shpjeguar se si të bëni një gjë të caktuar, por mbi të gjitha do ta ndjeni kur ndiheni keq dhe do të jetë ngushëllimi juaj.”

Miriam Messina

 

Jeto I Lumtur

 

 

Scroll to Top