JiL.al - Jeto i Lumtur

Më prit të vi

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Më prit të vi’…. Bledi Ylli

Lamtumirë anije e vjetër

Shko me dallgët edhe ti

Nëse kthehesh vitin tjetë

Mos ik prap, më prit të vi’!

Do t’vadis shpresën e vyshkur

Me lëngun e shpirtit,që rrjedh pik-pik

Vetëm ti anije e ndryshkur

Nëse vjen, më prit, mos ik!

Sa do të doja të t’arrija

Në bord të dilja me sytë nga qielli

Një gur nga pas me forcë të hidhja

Të zhdukesha natën ashtu si dielli!

Dhe ëndrrat mbledhur në një valixhe

Që do të hapja diku më tej

Do t’i lëshoja nëpër brigje

Gjith’kush si unë të mund t’i gjej.!

Më pas do të isha unë i lirë

Në det të hapur me ty, anije

Tani të shohë, me një dëshirë

Ah ta dije, sikur ta dije!

Ndoshta këtu nuk do t’më lije!

Bledi Ylli  

Jeto I Lumtur

Scroll to Top