JiL.al - Jeto i Lumtur

“Ndodh, ndonjëherë”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Ka njerëz që mund ta duan njëri-tjetrin edhe nëse nuk vendosin të jenë kurrë bashkë, ose thjesht pa e thënë kurrë sepse i lidh një marrëveshje e heshtur: ata janë aty, ti je aty, por ne nuk do të jemi.
Ndodh!
Dhe këto lidhje janë aq të forta sa që veprojnë si urë ose shtytje kur njëri nga të dy është në telashe.
Dhe pastaj flasim për të pa turp, pa turp, pa paragjykim
sepse njëri është i lidhur me tjetrin me diçka që nuk ka emër, nuk ka kohë, vetëm magji.
Ka njerëz që së bashku do të ishin dy pika gjaku që rrjedhin në të njëjtën venë, por që nuk mund të ketë: vetëm të dëshiruar.
Të cilat nxisin një uri për dashuri dhe një dëshirë vërtet absurde për të dhënë veten.
Do të ishte më mirë të shkëputeshin, por ata nuk munden … ata e kuptojnë se nuk mund të humbasin.
Pra mungesa e tyre është prani e vazhdueshme!
Në heshtjet që bëjnë të ndjehen,
në!
Ikin por nuk ikin, qëndrojnë!
Ata mbeten, edhe nëse nuk qëndrojnë.
Brenda!

Ema Lamberti

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top