JiL.al - Jeto i Lumtur

Në mjegull Hermann Hesse

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
Në mjegull; Hermann Hesse

E çuditshme, të endesh në mjegull!
Tё vetmuar janё çdo kaçube dhe gur,
as pemët s’e shohin njëra-tjetrën,
secila qëndron e vetmuar.

Plot miq më dukej bota,
kur jeta ime ish e qartë ende;
tani që bie mjegulla
nuk shoh më nga miqtë asnjë.

Asnjë, që errësirën s’e njeh,
nuk është i urtë, sigurisht,
që lehtas dhe ghithnjë
e ndan atë nga  të gjithë

E çuditshme të endesh në mjegull !
Të jetosh, vetmi, do të thotë.
Asnjë qenie s’e njeh tjetrën
secili i vetëm është në botë.

Hermann Hesse 
Jeto I Lumtur.al
Scroll to Top