JiL.al - Jeto i Lumtur

Njerëz të veçantë

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Njerëz të veçantë;  M.R. Montesarchio

Përplasja mes NJERËZVE që e vlerësojnë njëri-tjetrin, e respektojnë njëri-tjetrin, nuk duhet të kthehet asnjëherë në përplasje!! Me dialogun e qetë dhe serioz bashkëbiseduesit pasurohen me përvoja pozitive dhe konstruktive!! Përplasja, nga ana tjetër, favorizon qëndrime dhe gjykime ofenduese, të cilat vetëm lëndojnë, pa i shtuar asgjë krahasimit, duhet të jemi të disponueshëm për të dëgjuar edhe nëse nuk ndajmë mendimet e tjetrit, duhet të tregohemi të kuptueshëm dhe tolerantë! ! Fatmirësisht nuk jemi të gjithë njësoj! Kur përballemi me vetveten nuk duhet të kalojmë, spontaniteti, çiltërsia dhe vrullja që përdorim për të pohuar idetë tona nuk duhet të na bëjnë arrogantë! Duhet të mbrojmë NDJENJAT, të mbrojmë ZEMRËN para MENDJES !!!Duhet të jemi të përulur, sepse është përulësia ajo që na bën Njerëz TË VEÇANTË!!

 M.R. Montesarchio 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top