JiL.al - Jeto i Lumtur

Pesë shenja të zhgënjimit në një marrëdhënie

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Kur filloni të dilni me dikë, shpesh e gjeni veten duke i premtuar partnerit tuaj botën. Gjithçka duket rozë dhe ju thjesht mendoni se do të jeni përgjithmonë bashkë. Fatkeqësisht, ato premtime që keni bërë, edhe pse plot me qëllime të mira, shpesh mund të ndikohen nga ngjarje të papritura. Ato çojnë në fenomenin psikologjik të njohur si zhgënjimi i marrëdhënieve.

Pesë shenja të zhgënjimit në një marrëdhënie

Luftoni për të pasur të drejtë

Kur marrëdhënia juaj është në krizë, ju të dy zakonisht përvetësoni një këndvështrim specifik nga i cili asnjëri prej jush nuk do të lëvizë. Ju të dy jeni të palëvizshëm. Megjithatë, një marrëdhënie nuk është një betejë për t’u fituar ose humbur.

Dëshira për të shpëtuar

Ndjenjat e mbytjes ose mungesës së lirisë nuk janë të mira. Gjithashtu nuk është e dobishme nëse njëri prej jush refuzon të merret me ndonjë konflikt dhe thjesht del dhe përplas derën, duke mos u kthyer deri disa orë më vonë.

Fajësimi i njëri-tjetrit për konflikte

 

Që në momentin që frustrimet fillojnë të rriten, ju përpiqeni të gjeni një fajtor dhe automatikisht mendoni se nuk jeni ju. Në të vërtetë, është vërtet e vështirë të shikosh brenda vetes dhe të pranosh përgjegjësinë për atë që po ndodh.

Ndjenjat e humbura

Ju nuk e prisni më me padurim takimin me partnerin tuaj siç keni bërë më parë, nuk ju intereson se në çfarë ore kthehen në shtëpi dhe nuk keni më flutura në stomak kur i shihni.

Përqendrimi në negativitet

Kur të dy shihni vetëm të metat dhe dobësitë e njëri-tjetrit, po përjetoni zhgënjim në marrëdhënie. Tani do të zbuloni se po luftoni për detajet më të parëndësishme, ato që kurrë nuk kishin rëndësi më parë.

LIFE STYLE

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top