JiL.al - Jeto i Lumtur

Shenjat që tregojnë se një person po ju gënjen

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

A keni dyshuar ndonjëherë se dikush po ju gënjen, por nuk keni qenë të sigurt?

Një psikolog ka zbuluar shtatë shenja delikate për t’u kujdesur që do t’ju ndihmojnë të zbuloni të vërtetën.

Ja se cilat janë ato:

Kontakti me sy

Sipas saj, gënjeshtarët shpesh kompensohen me kontaktin me sy kur përpiqen t’ju bëjnë të besoni një gënjeshtër. Ai thotë se ne e mbajmë kontaktin me sy me njerëzit për maksimum tre deri në pesë sekonda, dhe gjithnjë e më shumë rezervohet për ata me të cilët jemi thellësisht të lidhur, si për shembull një partner romantik apo anëtar i familjes.

Rritja e pulsit

Psikologu thotë se shpeshtësia në të cilën njerëzit mbyllin sytë do të rritet gjithashtu kur thonë gënjeshtra. Ai vëren se mund të jetë deri në dy deri në tre herë më shumë në minutë. 

Barrierat fizike

Njerëzit që gënjejnë gjithashtu priren të krijojnë një pengesë fizike midis tyre dhe personit që po gënjejnë. Kjo mund të ndodhë në forma të ndryshme, me disa që zgjedhin të përdorin dorën e tyre si pengesë dhe disa zgjedhin artikuj si një filxhan kafe. Psikologu thotë gjithashtu se disa gënjeshtarë pa e ditur e anojnë trupin e tyre sa më larg nga personi që gënjejnë.

Shmangia e pyetjeve

Gënjeshtarët zakonisht përdorin një strategji të njohur si ‘diversion gjuhësor’, siç thotë psikologu. Ai shpjegon se kjo është veçanërisht e popullarizuar nga politikanët dhe u referohet njerëzve që qëllimisht shmangin pyetjet që u bëhen. Në vend të kësaj, ata priren të bëjnë panik duke iu përgjigjur një pyetjeje krejtësisht të ndryshme.

Tonin i zërit

Është e rëndësishme të merrni parasysh mënyrën se si thuhet diçka, sepse një ndryshim i tonit mund t’ju paralajmërojë se një person po shpik diçka. Zëri i tyre, sipas psikologëve, ka tendencë të ngrihet ose të çahet kur janë nën presion, gjë që është shenjë se janë nën stres për shkak të gënjeshtrës.

Përsëritja e pyetjeve

Një tjetër shenjë e mrekullueshme është kur dikush përsërit atë që keni kërkuar. Njerëzit e bëjnë këtë sepse u jep atyre më shumë kohë për të mbledhur një përgjigje. Një person që nuk gënjen do të përgjigjej menjëherë sepse nuk i duhet kohë të mendojë se çfarë do të përgjigjet dhe në çfarë mënyre.

Çngjyrosje e fytyrës

Ndryshimi i ngjyrës në fytyrën e dikujt mund të jetë gjithashtu një shenjë e mirë që dikush po ju gënjen. Ndryshimet emocionale lidhen me stresin, kështu që kur dikush ndihet nën presion, gjaku mund të nxirret nga fytyra e tij, duke rezultuar në zbehje.

LIFE STYLE

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top