JiL.al - Jeto i Lumtur

Shumë gjëra kam mësuar nga ju burra

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Pjesë e letrës së lamtumirës me të cilën Gabriel García Márquez u tërhoq nga jeta publike për arsye shëndetësore

Shumë gjëra kam mësuar nga ju burra…

Kam mësuar se të gjithë duan të jetojnë në majë të malit, pa e ditur se lumturia e vërtetë qëndron në mënyrën se si është ngjitur ky mal.

Kam mësuar se kur një foshnjë e porsalindur shtrëngon gishtin e babait të tij për herë të parë me grushtin e tij të vogël, ai e mban atë përgjithmonë.

Kam mësuar se një burrë ka të drejtë të shikojë nga lart tjetrin vetëm për ta ndihmuar të ngrihet.

Ka shumë gjëra që kam mundur të mësoj nga ju, por në të vërtetë nuk do të kishin shumë dobi, sepse kur të më futni në atë thes, fatkeqësisht do të vdes.

Thuaj gjithmonë atë që ndjen dhe bëj atë që mendon.

Nëse do ta dija që sot do të jetë dita e fundit që do të të shoh duke fjetur, do të të përqafoja fort dhe do t’i lutesha Zotit që Ai të ishte ruajtësi i shpirtit tënd.

Nëse do ta dija se kjo është hera e fundit që të shoh të dalësh nga dera, do të të përqafoja, do të të puthja dhe do të të telefonoja për më shumë.

Nëse do ta dija që kjo është hera e fundit që do të dëgjoj zërin tënd, do të regjistroja çdo fjalë tënde që të mund ta dëgjoja vazhdimisht dhe përsëri dhe përsëri.

Nëse do ta dija që këto janë minutat e fundit që të shoh, do të thosha “Të dua” pa supozuar, marrëzisht, se ju tashmë e dini.

Gjithmonë ka një të nesërme dhe jeta na jep një mundësi tjetër për t’i bërë gjërat siç duhet, por nëse gabohem dhe sot është gjithçka që më ka mbetur, do të doja të të them se të dua dhe se nuk do të të harroj kurrë.

E nesërmja nuk është e garantuar për askënd, të rinj apo të vjetër.

Sot mund të jetë dita e fundit që shihni ata që doni.

Prandaj mos prit më, bëje sot, sepse nëse e nesërmja nuk vjen kurrë, me siguri do të vajtohesh për ditën që nuk ke lënë kohë për një buzëqeshje, një përqafim, një puthje dhe që ke qenë shumë i zënë për të. plotësoni një dëshirë të fundit.

Mbajini pranë vetes ata që do, thuajini në vesh se sa shumë keni nevojë për ta, duajini dhe trajtojini mirë, gjeni kohë për t’u thënë “më fal”, “më fal”, “të lutem”, “faleminderit”. “, dhe të gjitha fjalët e dashurisë ju i dini.

Askush nuk do t’ju kujtojë për mendimet tuaja të fshehta.

Kërkojini Zotit forcën dhe mençurinë që të jeni në gjendje t’i shprehni ato; dhe tregojuni miqve tuaj se sa shumë kujdeseni.

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ 

Jeto I Lumtur.al

 

Scroll to Top