JiL.al - Jeto i Lumtur

Zakonet e miliona dollarëve

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Brian Tracy: Zakonet e miliona dollarëve

Nëse lexoni 30-60 minuta çdo ditë, kjo do të shtojë rreth një libër në javë. Nëse lexoni një libër në javë, kjo do të shtojë rreth 50 libra çdo vit. Siç ndodh, për të fituar një doktoraturë nga një universitet i madh kërkon leximin dhe sintezën në një disertacion prej rreth 40 deri në 50 libra.
Nëse do të lexonit një libër në javë, 50 libra në vit, do të merrnit çdo vit ekuivalentin e doktoratës praktike në fushën tuaj. Nëse do të vazhdonit të lexoni në këtë nivel, 50 libra në vit, do të lexonit 500 libra në vitet e ardhshme. Nëse do të lexonit 500 libra në vit në fushën tuaj, në një botë ku një person mesatar lexon më pak se një libër në vit, a mendoni se kjo mund t’ju japë një avantazh?
Fakti është se do të bëheshit një nga njerëzit më të lexuar, më të ditur, më ekspertë dhe më të paguar në fushën tuaj, nëse thjesht do të zhvillonit zakonin e të lexuarit çdo mëngjes në fushën tuaj 30 deri në 60 minuta. Nuk kam takuar kurrë, askund, anembanë botës dikë që nuk ka ndryshuar jetën dhe karrierën e tij me zakonin e leximit të përditshëm.
Duhet të decipinohesh për të lënë të fikur televizionin ose radion, për të lënë mënjanë gazetën, ndoshta për t’u ngritur pak më herët në mëngjes, në mënyrë që të investosh në mendjen tënde. Ky investim do t’ju japë një nga përfitimet më të larta për sa i përket rezultateve, shpërblimeve dhe kënaqësisë që do të shijoni ndonjëherë nga çdo gjë që bëni.

Brian Tracy

Jeto I Lumtur

Scroll to Top