JiL.al - Jeto i Lumtur

Zogu Blu

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Zogu Blu

Ka një zog blu ne zemrën time që

do të dalë jashtë

por unë jam shumë i ashpër me të,

unë them,

rri aty,

nuk do të lejoj

askënd të t’shohë.

Ka një zog blu në zemrën time që

do të dalë jashtë

por unë i hedh uiski dhe thith

tym cigareje

dhe kurvat, dhe baristët

dhe shitësit e ushqimoreve

kurrë nuk e dinë

që ai është

aty.

ka një zog blu në zemrën time

që do të dalë jashtë

por unë jam shumë i ashpër me të,

unë i them,

rri aty,

do që të më bësh lëmsh?

do që të më çosh për lesh gjithë punën?

do që t’i marrë lumi shitjet

e librave të mi

në Europë?

Ka një zog blu në zemrën time

që do të dalë jashtë

por unë jam shumë i zgjuar, e lë të dalë

vetëm ndonjëherë netëve

kur të gjithë flenë.

Unë them, e di që je aty

kështu që mos u trishto

dhe e fus brenda sërish.

por ai po këndon pakëz atje

nuk e kam lënë të vdesë

përfare

dhe ne flemë bashkë

ja ashtu

me paktin tonë sekret

dhe është boll bukur

të bësh një burrë

të qajë, por unë

nuk qaj,

qan ti?    Charles Bukowski

Jeto I Lumtur

Scroll to Top