JiL.al - Jeto i Lumtur

“Bëhu forca e dikujt. Ji frymëzimi i dikujt. Bëhu arsyeja që dikush të mos heqë dorë kurrë.”Thënie Motivuese..

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Jeta është e bukur por jo gjithmonë e lehtë. Ajo ka probleme gjithashtu, dhe sfida qëndron në ballafaqimin e tyre me guxim, duke e lënë bukurinë e jetës të veprojë si balsam, gjë që e bën dhimbjen të durueshme, gjatë kohës së provës, duke siguruar shpresë.

Lumturia dhe trishtimi, fitorja dhe humbja, dita dhe nata janë dy anët e medaljes. Në mënyrë të ngjashme, jeta është përplot me momente gëzimi, kënaqësie, suksesi dhe rehatie të ndara nga mjerimi, humbja, dështimi dhe problemet.

Nuk ka asnjë qenie njerëzore në Tokë – të fortë, të fuqishme, të mençur ose të pasur – që të mos ketë provuar luftë, vuajtje ose dështim.

Pa dyshim, jeta është e bukur dhe çdo moment, është një festë e të qenurit gjallë, por njeriu duhet të jetë gjithnjë i gatshëm për të përballuar vështirësi dhe sfida. Një person që nuk ka hasur vështirësi në jetë nuk mund të arrijë kurrë sukses.

Vështirësitë testojnë guximin, durimin, këmbënguljen dhe karakterin e vërtetë të një qenie njerëzore, duke i bërë ata të fortë dhe të gatshëm të përballen me sfidat e jetës. Nuk ka dyshim se nuk mund të ketë fitim pa dhimbje.

Kështu, jeta është dhe nuk duhet të jetë thjesht një shtrat me trëndafila; ferrat janë gjithashtu një pjesë e saj dhe duhet të pranohen nga ne ashtu si pranojmë anën e bukur të jetës.

Ndonjëherë, thjesht dëshironi të lexoni citate frymëzuese që do t’ju ngrenë humorin dhe do t’i shtojnë një shkëndijë ditës tuaj.

Ndërsa jeta ofron kaq shumë ulje-ngritje të mrekullueshme, është e nevojshme të merrni një perspektivë të re për ta kthyer një fytyrë të mërzitur me kokë poshtë.

“Ndonjëherë ne mund të ndjehemi sikur nuk jemi mjaftueshëm të mirë, por është e rëndësishme të mbani mend që nuk kemi asgjë për të provuar tek të tjerët. Duajeni dhe respektojeni veten çdo ditë.”
“Vetë-keqardhja nuk ju çon askund. Një person duhet të ketë guximin aventuresk për të pranuar veten si një sërë mundësish dhe të ndërmarrë lojën më interesante të botës duke shfrytëzuar sa më shumë nga më të mirët.”
Nga Jeto I Lumtur
                                                          Jeto I Lumtur
Scroll to Top