JiL.al - Jeto i Lumtur

Beni vetëm atë që ju ushqen vertetë

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Bëni vetëm atë që ju ushqen vërtet.

Lëreni pjesën tjetër. Mos e humbni kohën me aktivitete të mërzitshme për ju, me njerëz që nuk mund t’ju bëjnë të pasur, me situata të bezdisshme. Po humbisni kohën tuaj. Dhe bashkë me të edhe energjitë. Energjitë tuaja të çmuara të jetës. Ato që ju lejojnë të evoluoni, të rriteni, të kuptoni. Por nëse ata janë të angazhuar në diçka tjetër, si mund ta gjeni rrugën tuaj? Si mund të ndjekësh rrugën nëse je i lodhur, i trishtuar, i dëshpëruar? A keni parë ndonjëherë një kalorës të lodhur nga jeta të fitojë betejën e tij? Ju fitoni nëse jeni të përqendruar, të pranishëm, të vëmendshëm dhe vital. Dhe për të qenë të tillë duhet të braktisim atë që nuk bën për ne. Edhe nëse është zakon qetësues, por edhe nëse na bën të dukemi egoistë, edhe nëse bie ndesh me lojën që kemi bërë gjithmonë. Ndiqni atë që jeni të apasionuar, atë që ju ngarkon, atë që nuk ju lodh dhe gjithçka që ju magjeps plotësisht dhe me dashuri.

Dehuni nga pasionet tuaja. Pa faj, pa arsyetim, pa asnjë lloj frike. Bota ka nevojë për njerëz të gjallë, krijues, të vërtetë. Mos u hutoni nga lajmet, ngjarjet ose njerëzit që duan të bllokojnë vitalitetin tuaj duke ju burgosur në frikë, turp ose dëshpërim. Le të zgjohemi, burra e gra në gjumë, dhe le të dalim në botë krenarë, vigjilentë dhe entuziastë. Bëni vetëm atë që ju ushqen vërtet. Në mënyrë të pamëshirshme. Pa nëse dhe por. Ky është revolucioni i vërtetë, brenda dhe jashtë nesh.

 Elena Bernabe 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top