JiL.al - Jeto i Lumtur

Burri është çadra e gruas,gruaja pasqyra e burrit…”Thënie Për Femra”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

 Ka vetëm tri gjëra që mund t’i bësh një gruaje. Mund ta duash atë, mund të vuash për të, ose mund ta kthesh në letërsi. 

– Henry Mille

 

Henry Miller and the "Light of Greece"

 

Unë dua ta bëj atë sepse kam dëshirë ta bëj. Gratë duhet të provojnë të bëjnë gjëra, ashtu siç kanë provuar dhe burrat. Dhe kur ato të dështojnë, ky dështim duhet të jetë thjesht një sfidë për të tjerët.

-Amelia Earhart

< img src="https://static01.nyt.com/images/2019/08/18/science/18conversation/12SCI-EARHART1-promo-superJumbo.jpg" alt="Finding Amelia Earhart's Plane Seemed Impossible. Then Came a Startling Clue. - The New York Times" />

 

Burrat gjithmonë duan të jenë dashuria e parë e një gruaje – gratë duan të jenë romanca e fundit e një burri. 

– Oscar Wilde

Biography of Oscar Wilde, Irish Poet and Playwright

 

Gruaja ime e parë vdiq nga kërpudhat helmuese. Gruaja ime e dytë vdiq po ashtu nga kërpudhat helmuese. Gruan time të tretë e mbyta se nuk i hante kërpudhat helmuese. 

-Henry VIII

Where did King Henry VIII live and die? | Royal Museums Greenwich

 

 Mashkulli propozon, kurse femra zgjedh.

– Søren Kierkegaard

Søren Kierkegaard - Subjectivity, Irony and the Crisis of Modernity - Thot  Cursus

 

Martesa ka shumë dhimbje, por beqaria nuk ka asnjë kënaqësi.

– Samuel Johnson

Samuel Johnson | Poetry Foundation

 

Do të kishim një botë më të bukur nëse gratë, gjysma e botës, do të lejoheshin të zhvillonin talentet e tyre. Nuk është punë më të miri, gruaja apo burri. Kanë ndryshime, por ato nuk do të thonë se njëri është më lart se tjetri, ndryshimet janë tërheqja mes tyre.

 –Osho

Osho World – Vision of an Enlightened Master29 Years On, Osho's Death Remains a Mystery

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top