JiL.al - Jeto i Lumtur

Psikologji

12 rregulla të mirësjelljes që mund t’ju bëjnë të dukeni

Ka shumë raste kur pyesim veten pse i bëjmë gjërat në një mënyrë të caktuar, dhe zakonisht, ka një arsye shumë racionale pas saj. Për shembull, Mbretëresha Elizabeth është e njohur për mbajtjen e çantës së saj në dorën e majtë, sepse dëshiron ta mbajë të lirë dorën e djathtë për shtrëngime duarsh. E vetmja […]

12 rregulla të mirësjelljes që mund t’ju bëjnë të dukeni Read More »

10 këshilla që mund t’ju ndihmojnë në situata emergjente

Në situata të vështira, trupi ynë shpesh kalon në modalitetin e luftimit ose fluturimit, dhe mendja jonë më pas vendos ose të përballet me problemin ose të ikë. Më shpesh sesa jo, kjo do të thotë se do të jemi nervozë. Megjithatë, nëse tashmë e dimë se çfarë të bëjmë përpara se të vijë një

10 këshilla që mund t’ju ndihmojnë në situata emergjente Read More »

10+ stile këpucësh të vjetruara që duhet të ndalohen

Moda po ndryshon vazhdimisht, por është e rëndësishme të mbani krah për krah trendet e reja kur bëhet fjalë për këpucët. Kjo pjesë e një gardërobë mund të prishë edhe veshjen më të mirë. Pra, si mund të dallojmë një stil të vjetëruar që nuk duhet ta sjellim në sezonin e ri? Dhe çfarë mund

10+ stile këpucësh të vjetruara që duhet të ndalohen Read More »

13 këshilla për jetën e përditshme që prindërit nuk na mësuan

Ne kurrë nuk ndalemi së zbuluari gjëra të reja rreth jetës – kjo është bukuria e saj. Ju mund të keni kaluar dekada pa ditur disa truke që mund t’i bëjnë gjërat më të lehta ose më pak kohë, por mos u shqetësoni, njerëzit e tjerë janë mjaft të mirë për të ndarë gjetjet e

13 këshilla për jetën e përditshme që prindërit nuk na mësuan Read More »

9 gabimet e zakonshme që bëjnë njerëzit kur veshin dollakë

Në shumicën e rasteve, kur mendojmë për dollakët, i lidhim me palestrën apo ndonjë lloj sporti. Por, çka nëse do t’ju themi se kjo veshje ka 1001 shërbime kur bëhet fjalë për të bashkuar një pamje? Në fund të fundit, ato mund të vishen në mënyra të ndryshme, si me taka apo xhaketa të stilit

9 gabimet e zakonshme që bëjnë njerëzit kur veshin dollakë Read More »

12 truke psikologjike që i bëjnë njerëzit t’ju pëlqejnë menjëherë

Është një çështje e njohur që ne nuk kemi fuqinë t’i bëjmë njerëzit të na pëlqejnë, pavarësisht se sa shumë mund t’i dëshirojmë ata. Megjithatë, ka një studim psikologjik që thotë se ju mund të hartoni një plan strategjik për të inkurajuar marrëdhënien tuaj të rritet. Dhe ndërsa shumë prej tyre mund të duken sikur

12 truke psikologjike që i bëjnë njerëzit t’ju pëlqejnë menjëherë Read More »

7 rregulla psikologjike që mund ta bëjnë jetën tuaj të lumtur

Profesor Martin Seligman, një nga themeluesit e psikologjisë pozitive, kreu një numër të konsiderueshëm hulumtimesh për të provuar se kjo lloj psikoterapie mund t’i ndihmojë njerëzit të jetojnë një jetë të këndshme. Kjo i bën individët të ndihen më të lumtur duke i inkurajuar ata të jetojnë me një filozofi pozitive. 1. Rregulli i pasqyrës:

7 rregulla psikologjike që mund ta bëjnë jetën tuaj të lumtur Read More »

10 truke psikologjike që mund ta bëjnë jetën tuaj shumë më të lehtë

Komunikimi dhe ballafaqimi me njerëzit mund të jetë i vështirë për të gjithë në një moment ose në një tjetër. Pavarësisht nëse ka të bëjë me punën ose nëse është kënaqësi, është e rëndësishme të mësoni këto truke psikologjike për t’i bërë gjërat të ecin shumë më mirë. Këto nuk duhet të ngatërrohen me mënyrat

10 truke psikologjike që mund ta bëjnë jetën tuaj shumë më të lehtë Read More »

8 këshilla për t’i ndihmuar fëmijët në mënyrë konstruktive

T’i ndihmosh fëmijët në detyrat e shtëpisë nuk është një mision i pamundur: mbështesin ekspertët dhe sugjerojnë 8 pista për ta kthyer punën në shtëpi në një moment impenjimi konstruktiv, shumë më tepër sesa një moment i qetë dhe kreativ për të korrigjuar rastet e notave të këqija. Këshillat e ekspertëve 1.Si të organizohemi Fillojmë

8 këshilla për t’i ndihmuar fëmijët në mënyrë konstruktive Read More »

Scroll to Top