JiL.al - Jeto i Lumtur

Çfarë është lumturia?

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Çfarë është lumturia? Francesco Sole

Lumturia është në shumë gjëra. Lumturia është kur buzëqesh dhe ju nuk e vini re. Është kënga juaj e preferuar që ndodh rastësisht në radio. Është një kafe me një mik. Është një takim i papritur që bëhet një shëtitje. Është dikush që, duke të parë ty, kupton gjithçka, pa thënë asgjë. Është një përqafim i dashur duke ardhur pas jush. Është një mesazh i papritur në kohën e duhur.  Pesë minuta për të rishikuar fotot e vjetra në telefonin tuaj celular. Kur gjeni një parfum që ju pëlqen dhe nuk e keni nuhatur për një kohë të gjatë. Janë puthjet në qafë,  Përkëdheljet  në duar, puthjet e vjedhura. Dhe kur ndani një sanduiç në fund të mbrëmjes.

Lumturia është në shumë gjëra. Në më të voglën dhe më të thjeshtën e jetës sonë. Dhe nuk mund ta gjesh, ne duhet ta krijojmë atë. Po, lumturia nuk është për t’u kërkuar, për t’u gjetur …Lumturia duhet krijuar. Është një mënyrë për të parë gjërat, të përballesh me jetën pa pasur frikë prej saj. Lumturinë nuk e ka kush zotëron gjithçka, por kush di të vlerësojë atë që ka, çfarë jeton!

Francesco Sole

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top