JiL.al - Jeto i Lumtur

Jeta është e padrejtë, çfarë mund të bëj?

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

“Ndjej se jeta është e padrejtë dhe më ka trajtuar keq.” Disa më shumë e disa më pak, të gjithë e kemi menduar ndonjëherë. Është pothuajse një vajtim plot zhgënjim, një plagë që dhemb nga zhgënjimi i grumbulluar me kalimin e kohës.

Ndjej se jeta është e padrejtë, çfarë duhet të bëj?

Ideja se fati është i pafavorshëm është studiuar gjerësisht në psikologji për dy arsye. E para është sepse njeriu shpesh ballafaqohet me realitete të vështira: luftëra, tragjedi humanitare, humbje, sëmundje, vështirësi ekonomike, etj. Jeta nuk është gjithmonë e lehtë dhe është interesante të shikosh se si njerëzit i kapërcejnë këto pengesa.

“Paragjykimi i drejtë i botës”. Pranoni anën më pak miqësore të jetës

Mund të duket e dëshpëruar, por bota nuk është një vend i bukur. Në fakt ky është një skenar që në raste të caktuara shpallet i padrejtë. Ka shumë njerëz që duhet të përballen me situata jashtëzakonisht të pakëndshme.

Refuzoni të jeni viktimë dhe ndërmerrni veprime

“Ndjej se jeta më ka trajtuar keq, ndjej se fati është treguar tmerrësisht mizor me mua”. Perceptimi i vazhdueshëm se ekzistenca është gjithmonë e pafavorshme për vetveten, shtrembëron realitetin. Duhet të braktisim rolin e viktimës, atë pasivitet me të cilin e lëmë veten të rrëmbehemi nga stuhitë dhe stuhitë pa reaguar.

Jeta është e padrejtë: të vetëdijshëm se çfarë mund të kontrollojmë

T’i japësh kohë vetes dhe të vendosësh në rregull emocionet, mendimet dhe këndvështrimet e tua është një prioritet në kohë vështirësish. Në momente të vështira është më e rëndësishme se kurrë të vendosësh mirë, të dish se cilin drejtim të marrësh.

https://jetoilumtur.al/

Scroll to Top