JiL.al - Jeto i Lumtur

Ligje Universale..

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

 

Lejo që gjërat të thyhen
mjaf këmbëngule për t’i mbajtur ngjitur.
Lejo që njerëzit të nxehen
Lejo të të kritikojnë,
reagimi i tyre nuk është problemi jot.
Lejo që gjithçka të bjerë,
dhe mos u shqetëso për “më vonë”.
Ku do të shkoj?
Çfarë do të bëj?
Askush nuk ka humbur kurrë rrugën,
askush nuk ka mbetur pa strehim.
Ajo që është përcaktuar për të ikur,
do të ik gjithsesi.
Ajo që duhet të qëndrojë, do të qëndrojë gjithsesi.
Shumë sforcim nuk është kurrë një shenjë e mirë,
shumë sforcim është shenjë konflikti me universin.
Marrdhënie
Punë
Shtëpi
Dashuri e miqësi të mëdha
Dorëzoja gjithçka tokës dhe qiellit,
vadit kur të mundesh, lutu dhe kërce,
por pastaj lejo që të lulëzoj ajo që duhet,
e që gjethet e thara të shkëputen vet.
Ajo që largohet, lë gjithmonë hapësirë për gjëra të reja:
“Janë ligje universale “.
Dhe mos mendo kurrë se nuk do të ketë më asgjë të bukur për ty,
vetëm të duhet të mos t’i mbash më ato që duhet të shkojnë.
Vetëm kur udhëtimi yt të ketë mbaruar,
atëherë do të mbarojnë edhe mundësitë,
por deri në atë moment,
lejo që gjithçka të bjerë,
lejo të shkojnë,
lejo të jetë.
Claudia Crispolti
                                                                                       Jeto I Lumtur
Scroll to Top