JiL.al - Jeto i Lumtur

Mashkulli dhe femra kanë lindur për ť’u dashuruar, por jo për të jetuar bashkë. Te gjithë të dashuruarit e shquar të historisë kanë jetuar ndaras..”Thënie Për Femra”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Gratë janë më të tolerante e të duruara se burrat, shumë më pak të dhunshme. Ato nuk kryejnë vrasje, vetëvrasje, por burrat bëjnë luftëra, kryqëzata, armë vdekjeprurëse, bomba atomike. Gruaja është komplet jashtë kësaj loje vdekjesh.

-Osho

Osho Vipassana Meditation Retreat - Foogin.com

 

ruaja i sjell burrit vetëm dy ditë lumturi: ditën që martohet dhe ditën që e përcjell në varr.

–Aristofani

Aristofani Archives - ObserverKult

 

Asnjë grua, që kur ekziston bota, nuk është martuar në heshtje.

Konfuci

Konfuçi: “Morali është rregullatori suprem i universit” - Mekuli Press

 

Kur gratë na dashurojnë, ato na falin për gjithçka, edhe për krimet tona; kur nuk na dashurojnë, nuk na njohin meritën për asgjë, as edhe për virtytet tona.

 Balzaku

Balzaku (1799- 1850), shkrimtari gjenial i Francës dhe i Evropës së  shekullit 19-të - Radio Kosova e Lirë

 

Divorci është ndoshta i së të njëjtës datë si martesa. Unë besoj, megjithatë, se martesa është disa javë më e vjetër.

– Volteri

Rituali i Volterit - bota.al

 

Më mirë të jesh mirë i varur në litar, sesa keq në martesë.

William Shakespeare

Comedy of errors in Argentine TV Shakespeare mix-up - BBC News

 

Mashkulli është i lumtur me cilëndo femër, por ama derisa bie në dashuri.

-Francesco Petrarca

Curiosity about Francesco Petrarca: famous Tuscans - IT'S TUSCANY

 

Gratë kanë një instinkt të çuditshëm: Ëndërrojnë gjithçka veç asaj që duhet.

– Oscar Wilde

Oscar Wilde' Review: Portrait of the Artist in Full - WSJ

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top