JiL.al - Jeto i Lumtur

Mos e rrihni fëmijën tuaj, ju me këtë rritni shanset që ata të dhunohën fizikisht më vonë

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

 

Fëmijët në mbarë botën që janë goditur ose rrahur nga prindërit e tyre kanë më shumë gjasa të bëhen viktimë e abuzimit fizik më vonë në të ardhmen, sipas një studimi të kryer nga studiuesit e Universitetit të Miçiganit

Abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat e ndryshme ndërkombëtare.

Studimi i rishikuar nga kolegët, i cili u botua në Science Direct muajin e kaluar, analizoi lidhjen midis goditjes dhe abuzimit fizik në 56 vende dhe 1 56,000 fëmijëve të moshës 1-4 vjeç, shkruan JP.

Megjithatë, abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat ndërkombëtare.

LIFE STYLE

Mos e rrihni fëmijën tuaj, ju me këtë rritni shanset që ata të dhunohën fizikisht më vonë

MË: 6 QERSHOR 2022 NË ORA: 09:01

Foto ilustrim

Fëmijët në mbarë botën që janë goditur ose rrahur nga prindërit e tyre kanë më shumë gjasa të bëhen viktimë e abuzimit fizik më vonë në të ardhmen, sipas një studimi të kryer nga studiuesit e Universitetit të Miçiganit

Abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat e ndryshme ndërkombëtare.

Studimi i rishikuar nga kolegët, i cili u botua në Science Direct muajin e kaluar, analizoi lidhjen midis goditjes dhe abuzimit fizik në 56 vende dhe 156,000 fëmijëve të moshës 1-4 vjeç, shkruan JP.

Megjithatë, abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat ndërkombëtare.

Rezultatet

Rezultati përfundimtarë tregoi se nga mesatarisht 100 fëmijë, 63 u goditën me rrahje dhe nuk u keqtrajtuan, pesë nuk u goditën me rrahje, por u keqtrajtuan, 25 u goditën por nuk u keqtrajtuan, tre u goditën dhe u keqtrajtuan dhe katër nuk do të abuzoheshin.

Në përgjithësi, abuzimi fizik u ul me 14% kur krahasoheshin fëmijët që u goditën me ata që nuk ishin goditur. Prandaj, goditja me goditje lidhej me shanse më të larta për abuzim fizik në të ardhmen.

Megjithatë, abuzimi fizik i shkaktuar nga prindërit ndaj fëmijëve të tyre ndryshon për shkak të dallimeve në kulturat ndërkombëtare.

Jetoilumtur.al

 

Scroll to Top