JiL.al - Jeto i Lumtur

Mos hiqni dorë ….

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

“Mos u dorëzo, ke akoma kohë

për të arritur dhe për të filluar përsëri,

prano hijet e tua,

varrosni frikën tuaj,

lëshoni çakëllin,

të marrë përsëri fluturim.

Mos hiq dorë se jeta është ajo,

vazhdoni udhëtimin,

ndiq ëndrrat e tua,

koha e zhbllokimit,

drejtoni mbeturinat,

dhe të zbulojë qiellin.

Mos u dorëzo, të lutem mos u dorëzo

megjithëse i ftohti digjet,

megjithëse frika kafshon,

edhe pse dielli fshihet,

dhe era hesht,

Ka ende zjarr në shpirtin tënd,

Ka ende jetë në ëndrrat tuaja,

sepse jeta është e juaja dhe dëshira juaj është gjithashtu e juaja,

sepse ju e keni dashur atë dhe sepse unë ju dua.

Meqenëse ka verë dhe dashuri, është e vërtetë,

Sepse nuk ka plagë që koha nuk mund t’i shërojë,

Dyert e hapura,

hiqni bulonat,

lëri muret që të mbronin.

Jetojeni jetën dhe pranoni sfidën,

rikuperoj të qeshurat,

provoni një këngë,

ul rojen tënde dhe hap duart

hap krahët,

dhe provo përsëri,

festoni jetën dhe merrni përsëri qiellin.

Mos u dorëzo, të lutem mos u dorëzo

megjithëse i ftohti digjet,

megjithëse frika kafshon,

Edhe pse dielli perëndon dhe era hesht,

Ka ende zjarr në shpirtin tënd,

Ka ende jetë në ëndrrat tuaja,

Sepse çdo ditë është një fillim i ri,

Sepse kjo është koha dhe koha më e mirë,

Sepse nuk je vetëm, sepse të dua ”.

Mario Benedetti

Mario Benedetti - Wikipedia

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top