JiL.al - Jeto i Lumtur

Najeshmëria është roba më elegante dhe më e çmuar qe inteligienca mund të veshë…”Thënie Për Jetën”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

1. “Ju ndiheni mirë, ju ndiheni keq, dhe këto ndjenja janë duke dalur nga vetëdija juaj, nga e kaluara juaj. Askush nuk është përgjegjës përveç jush. Askush nuk mund t’ju bëjë të zemëroheni dhe askush nuk mund t’ju bëjë të lumtur.”

 

2. “Largojeni idenë për t’u bërë dikush, sepse ju tashmë jeni një kryevepër. Ju nuk mund të përmirësoheni. Ju duhet vetëm duhet ta dini, ta kuptoni atë.”

 

3. “Pyetja e vërtetë nuk është nëse jeta ekziston pas vdekjes. Pyetja e vërtetë është nëse jeni gjallë para vdekjes.”

 

4. “Jeta fillon aty ku frika mbaron.”

 

5. “Frika më e madhe në botë është mendimi i të tjerëve, dhe momenti kur nuk keni frikë nga turma, ju nuk jeni më një dele, ju bëheni një luan. Një zhurmë e madhe lind në zemrën tënde, zhurma e lirisë.”

 

6. “Kryeni sa më shumë gabime, duke kujtuar vetëm një gjë: mos përsërisni të njëjtin gabim. Dhe do të zhvilloheni.”

 

7. “Nëse e doni një lule, mos e merrni atë. Sepse në qoftë se ju merrni atë ajo vdes dhe ajo pushon të jetë ajo që ju doni. Pra, nëse e doni një lule, lëreni të jetë. Dashuria nuk ka të bëjë me posedimin. Dashuria ka të bëjë me vlerësimin.”

 

Osho

 

Osho - Indian Public Speaker and Spritual Leader | Meaning of Life

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top