JiL.al - Jeto i Lumtur

Ndarjet e miqësisë: Shenjat që tregojnë se një miqësie i ka ardhur fundi

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Kur bëhet fjalë për miqtë tanë, mund të jetë e vështirë t’i lëmë të ikin pavarësisht nga rrethanat – dhe mund të bëhet edhe më e vështirë kur arsyeja për t’i lënë të shkojnë është sepse thjesht jeni ndarë.

Miqësitë e tjera që kanë zgjatur për vite mund të jenë më të vështirat nga të gjitha ndarjet, ndërsa shikoni kohët e mira dhe kohët e vështira që keni ndarë së bashku në disa nga momentet më të rëndësishme të jetës suaj.

Por, si e dini me siguri nëse e keni tejkaluar vërtet një miqësi?

Epo, ka një gjë kryesore në veçanti që nënkupton se mund t’ju duhet të telefononi kohë me një ose dy miq – dhe është diçka që ne të gjithë përpiqemi ta llogarisim. Në një postim në Instagram, terapistja Meredith Prescott përshkruan shtatë shenjat që ju e keni tejkaluar një miqësi, por ka një pikë në veçanti që bie në sy.

Në postim, Prescott shkruan se ndjenja sikur “keni më pak të përbashkëta dhe më pak gjëra për të folur” është një shenjë kyçe se një miqësie po i vjen fundi – dhe është fakt i kthjellët që shumë prej nesh kanë luftuar me të në një moment ose një tjetër. Një tjetër shenjë e përmendur nga Prescott ishte ndjenja e varfëruar ose e lodhur pasi kaloi kohë me ta dhe ndihet më shumë “e detyrueshme sesa e këndshme”. Së fundmi, terapisti vëren se disa tipare të karakterit brenda miqve tuaj, si ata që krijojnë dramë ose të qenit tepër negativ, mund t’ju lënë të ndiheni sikur e keni tejkaluar miqësinë e tyre.

“Miqësitë mund të ndërlikohen ndërsa rritemi”, ka shkruar Prescott në postimin. “Ndonjëherë ne as nuk e kuptojmë se po e tejkalojmë një miqësi, por vërejmë një ndryshim në mënyrën se si ndihen gjërat.” Lënia pas një miqësie mund të jetë e vështirë. Por të qenit i sinqertë me ndjenjat dhe realitetin e marrëdhënies suaj ndonjëherë mund të jetë katalizator si për ju ashtu edhe për personin në anën tjetër të miqësisë – edhe nëse kjo do të thotë ndarje.

https://jetoilumtur.al/

LlFE STYLE

Scroll to Top