JiL.al - Jeto i Lumtur

Ndërsa Rritemi..

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Ndërsa rritemi..

Ndërsa rritemi dhe me kalimin e viteve ne zhytemi thellë e më thellë në besimet tona.

Kështu, megjithëse e pranojmë se realiteti është i pashtershëm dhe vazhdimisht ndryshon, ne kemi ndërtuar “realitetet” tona individuale dhe kolektive që vazhdimisht përpiqen të përsërisin dëshirat dhe besimet tona.

Në pleqëri, besimet tona kanë arritur një mori të tillë dhe shqetësimi për mbrojtjen e tyre ka marrë një intensitet dhe obsesion të tillë, saqë më kot bëjnë çdo përpjekje për të hetuar të panjohurën dhe thelbësoren, çdo përpjekje për të eksploruar dhe evoluar në thelb.

Duke u rritur ne jetojmë kryesisht për të mbrojtur besimet tona dhe për të përsëritur atë që ato përcaktojnë.

Ndërsa është e qartë se besimet tona NUK përbëjnë realitet dhe se përmirësimi i vazhdueshëm i vlefshmërisë së besimeve tona është një proces absolutisht i nevojshëm – pasi ne të gjithë biem dakord për realitetin e pafund, të pashtershëm dhe vazhdimisht në ndryshim – ne përfundojmë duke jetuar në “realin” e vogël. ” të besimeve dhe dëshirave tona.

Duke ditur thjeshtësinë e transferimit në praktikë të të dhënave bazë të procesit evolucionar-mendor si dhe ndryshimin e madh që ekziston në cilësinë e jetës midis atyre që përforcojnë mentalitetin eksplorues-evolucionar dhe atyre me mentalitet që bazohet në rritjen e numrit e besimeve dhe në çdo mënyrë duke i mbrojtur ato do të shohim ndryshime thelbësore që po ndodhin.

Ne nuk kemi lindur për të vdekur duke kërkuar përsëritjen e besimeve tona. Ne kemi lindur për t’iu afruar realitetit të pafund, të pashtershëm, magjepsës dhe vazhdimisht në ndryshim.

Ne jemi qenie që vijnë nga procesi evolucionar – mendor që kompozon realitetin e pafund dhe në ndryshim të vazhdueshëm dhe jo qenie që vijnë nga besimet tona dhe përsëritja e tyre.

Nga Jeto I Lumtur.al

Jeto I Lumtur

Scroll to Top