JiL.al - Jeto i Lumtur

Ne jemi shoqëria e rrjeteve

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Ne jemi shoqëria e rrjeteve; Nga Jeto I Lumtur.al

Ne jemi shoqëria ku pëlqimet në Facebook kanë më shumë rëndësi sesa marrëdhëniet reale.
Shoqëria në të cilën dashuria që ndjen për një person tregohet në bazë të mënyrës se si e keni ruajtur në librin tuaj të adresave ose sa zemra dërgoni në mesazhet tuaja.
Shoqëria në të cilën mjafton që dikush të jetë ndryshe, qoftë edhe në detajet më të vogla, të sulmohet dhe të përqeshet.
Shoqëria e moralistëve të rremë, tutorëve, fotove dhe miqësive flash. Shoqëria që bërtet për ndihmë, por mbyllet vetë me veprimet e veta.
Shoqëria që diskriminon ata që nuk mendojnë si ju dhe që më pas ju kujton se të gjithë jemi të lirë.
Shoqëria ku nëse ofendon je më i miri.
Atë të blasfemive, premtimeve të rreme, të “të dua” të lënë në dorë. Kush dashuron për qejf, nga mërzia.
Shoqëria e mesazheve mes njerëzve që hedhin të këqijat e të këqijave në shpinë.
Të dyfytyrave dhe të çmendurive. E vetëdëmtimit dhe alkoolit. Trembëdhjetë vjeçarë që pinë duhan dhe gjashtëmbëdhjetë vjeçarë që vdesin nga mbidoza. Shoqëria që ju thotë të dilni nga turma, dhe që ka shumë individë njësoj.
Ku flasim shumë dhe veprojmë pak. Ku njerëzit flasin për të marrë frymë, dhe ata nuk e dinë.
Shoqëria që, në fund të fundit, injoron realitetin.
Jemi shoqëria më e përparuar, e cila po tërhiqet gjithnjë e më shumë. Shoqëria që është e dëshpëruar për një ekran të thyer të celularit dhe që kur shkatërron tjetrin as që i intereson.

Jeto I Lumtur.al

Scroll to Top