JiL.al - Jeto i Lumtur

Nëse mendon se aventura është e rrezikshme, provo rutinën: është katastrofike…”Thënie Të Bukura”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Shpirti i Botës ushqehet nga lumturia e njerëzve. Por edhe nga pakënaqësia, zilia, xhelozia.

Të gjithë duket se kanë një ide të qartë se si njerëzit e tjerë duhet ta bëjnë jetën e tyre, por asnjë ide për jetën e tij apo të saj.

Në një pikë të caktuar në jetën tonë, ne e humbasim kontrollin dhe jetët tona kontrollohen nga fati.

Ëndrrat janë gjuha e Perëndisë.

Bota ku po jetojmë do të jetë ose më mirë, më keq, në varësi të faktit nëse ne bëhemi të mirë ose të këqinj.

Ne bëjmë shumë shmangie, por jemi gjithmonë të drejtuar për tek i njëjti destinacion.

Ka vetëm një mënyrë për të mësuar, dhe kjo është me anë të veprimit.

Çdo gjë mbi faqen e tokës ka një shpirt: mineralet, perimet, kafshët, apo edhe vetëm një mendim i thjeshtë.

Nëse ju filloni duke premtuar atë që nuk e keni ende, do të humbni dëshirën tuaj për të punuar në drejtim të realizimit të saj.

Çdo kërkimi fillon me fatin e fillestarit.

Dhe çdo kërkim përfundon me fitimtarin që testohet rëndshëm.

Çdo gjë që ju duhet të dini, e keni mësuar gjatë udhëtimit tuaj.

Gjithçka që ne shohim, është vetëm pjesa e dukshme e realitetit.

Çdo person mbi tokë luan një rol qendror në historinë e botës.

Paulo Coelho

Why Paulo Coelho, now 70, isn′t a typical Brazilian writer | Books | DW |  24.08.2017

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top