JiL.al - Jeto i Lumtur

Një grua inteligjente….

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Kam dëgjuar shumë burra që thonë se dëshirojnë një grua inteligjente në jetën e tyre.
Unë do t’i këshilloja që të mendohen mirë për këtë.
Gratë inteligjente marrin vendime vetë, kanë dëshirat e tyre dhe vendosin kufijtë.
Ti nuk do të jesh kurrë qendra e jetës së tyre sepse kjo e fundit rrotullohet rreth vetes së tyre.
Një grua inteligjente nuk lejon të manipulohet e as të shantazhohet, ajo merr përgjegjësi mbi vete. Gratë inteligjente vënë në diskutim, analizojnë, zihen, nuk kënaqen, avancojnë para.
Ato gra kanë patur një jetë të tyren para teje dhe e dijnë mirë se do ta kenë përsëri edhe pasi të kesh ikur ti. Ajo lajmëron, nuk kërkon leje. Këto gra nuk kërkojnë në çift një lider të cilin ta ndjekin, një baba që zgjidh dhe as për të shpëtuar një fëmijë.
Ato nuk duan të të ndjekin e as t’i tregojnë rrugën dikujt.
Duan të ecin përkrah teje.
Një grua inteligjente është e lirë sepse ka luftuar për lirinë e saj. Nuk është një viktimë, por e mbijetuar.
Mos u mundo ta prangosësh sepse ajo do të dijë sesi të arratiset. Sidomos ato që janë përballur me situata të ngjashme në të shkuarën.
Gruja inteligjente e di që vlera e saj nuk qëndron në aspektin e trupit të saj. Mendohu mirë para se ta gjykosh për moshën, gjatësinë, vëllimin apo sjelljen seksuale sepse kjo është dhunë emocionale dhe ajo e di këtë.
Prandaj: para se të thuash se dëshiron një grua inteligjente në jetën tënde, pyete veten nëse je me të vërtet i gatshëm që ti të futesh në të sajën.

 

GABRIEL GARCIA MARQUEZ

 

Jeto I Lumtur

 

Scroll to Top