JiL.al - Jeto i Lumtur

PËR TË GJITHA GRATË…

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

“Gruaja ime nuk punon! »: Postimi që bën xhiron e botës..
“Gruaja ime nuk punon.
Gruaja ime nuk punon!!!
Bisedë mes një bashkëshorti (S) dhe një psikologu (P):
Ps: Çfarë bën ju, z. Roxhers?
P: Jam llogaritar në një bankë.
Ps: Gruaja jote?
S: Nuk punon Ajo është një grua shtëpiake.
Ps: Kush e bën mëngjesin për familjen tuaj?
S: Gruaja ime meqë është pa punë.
Ps: Në çfarë ore zgjohet gruaja juaj?
P: Zgjohet herët, sepse duhet të organizojë gjërat. Ajo duhet të bëj drekën e fëmijëve, të sigurohet që janë veshur mirë, të hanë mëngjes, të lajnë dhëmbët dhe të marrin gjithçka që u nevojitet për shkollë. Zgjohet me fëmijën e vogël ndërron pelenat dhe rrobat. Gjithashtu, ushqen me gji dhe përgatit snacks. Lista e përditshme për të bërë nuk ndalet këtu.. .
Ps: Si shkojnë fëmijët tuaj në shkollë?
P: Gruaja ime i çon pasi nuk punon.
Ps: Pasi i çon fëmijët në shkollë, çfarë bën më pas?
P: Zakonisht, ajo përpiqet të mendojë se çfarë tjetër mund të bëjë ndërsa është jashtë, kështu që ajo duhet të paketojë dhe shpaketojë ulësen e bebes shumë herë, si të paguajë faturat ose të shkojë në supermarket. Ndonjëherë, ajo harron diçka, kështu që duhet të kthehet me fëmijën. Sapo të kthehet duhet t’i japë fëmijëve drekë dhe pastaj ta ushqejë me gji, ta ndërrojë, ta vërë në gjumë pastaj të rregullojë kuzhinën, të vendos lavatriçen dhe të pastrojë shtëpinë. E di, se si funksionon.
Ps: Pasdite, kur ktheheni nga puna në shtëpi çfarë bëni?
S: Unë pushoj sigurisht. U lodhem duke punuar gjithë ditën në bankë. Prit një minutë … dhe mbrëmjeve?
PS: Çfarë bën gruaja juaj mbrëmjeve?
S: Bën darkën, ju shërben fëmijëve dhe mua, bën gatime, regullon shtëpinë dhe kujdeset dhe për qenin. Pasi ndihmon fëmijët me detyrat e shtëpisë, i bënë gati për të fjetur, sigurohet që të lajnë dhëmbët dhe foshnja të ndërrohet dhe të ketë qumështin e tij të nxehtë dhe të freskët. Sapo shtrihet, zgjohet shpesh për të ushqyer me gji dhe për të ndërruar pelenat, nëse është e nevojshme. Sepse nuk i duhet të zgjohet në mëngjes për të shkuar në punë.
_______________________……
Ryshell vazhdon:
-Kjo është rutina e përditshme e shumë grave në botë. Fillon në mëngjes dhe vazhdon deri natën vonë. Është e ashtuquajtura “Unë nuk punoj. » Të jesh shtëpiake nuk kërkon diplomë, por luan një rol të rëndësishëm në jetën e një familjeje. Gëzoni dhe vlerësoni nënën, gruan, motrën, hallën, vajzën, gjyshen tuaj.. . Sepse sakrifica e tyre është e paçmueshme.
Një herë, dikush e pyeti atë “A je një grua që punon apo thjesht një shtëpiake? ”
Pastaj ajo iu përgjigj atij:
Punoj si shtëpiake 24 orë 24 orë
Unë jam një nënë
Unë jam grua
Unë jam një vajzë
Jam ora e alarmit
Unë jam kuzhinier
Unë jam shërbyese
Unë jam Bossi
Unë jam një barguman
Unë jam një dado
Jam një infermiere
Unë jam një këshilltar
Unë jam një ngushëllues
Unë nuk do të shkoj me pushime
Unë nuk marr kohë pushim kur sëmurem
Unë nuk kam asnjë ditë pushim
Punë në mëngjes natën
Kam qenë në këmbë gjithë ditën
Nuk po paguhem, dhe… Edhe kështu shpesh dëgjoj frazën “epo çfarë po bën gjithë ditën? ”
Dedikuar te gjitha grave që sakrifikojnë jetën e tyre për mirëqenien e familjes. Femra është si kripa: Prania e saj nuk vlerësohet, por mungesa e saj e bën gjithçka pa shije.

 

Jeto I Lumtur.al

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top