JiL.al - Jeto i Lumtur

Për të promovuar paqen në botë, shko në shtëpi dhe duaj familjen tënde…”Thënie Për Familjen”

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email

Njerëzit janë krijesat e vetme në botë të cilat u lejojnë fëmijëve të tyre të kthehen në shtëpi.

– Bill Cosby

Kur gjithçka shkon në ferr, njerëzit të cilët u qëndrojnë pranë pa drithërimë – ata janë familja juaj.

– Jim Butcher

Ja çfarë bëjnë njerëzit që u duan. Ata vendosin krahët rreth jush dhe u duan atëherë kur ju nuk jeni aq i dashur.

– Deb Caletti

Për ta vendosur botën në rregull, duhet të vendosim kombin në rregull; për ta vendosur kombin në rregull, ne duhet të vendosim familjen në rregull; për të vendosur familjen në rregull, ne duhet kultivuar jetë personale; ne fillimisht duhet drejtojmë zemrat tona.

– Konfuçi

Familjet janë helaq. Familjet e pavdekshme janë tërësisht helaq. Ndonjëherë më e mira që mund të bëjmë është të përkujtojmë njëri tjetrin jemi të lidhur për të mirë ose për të keqe… dhe të tentojmë të mbajmë sakatimin dhe vrasjet në minimum.

– Rick Riordan

Unë isha i zemëruar dhe i irrituar derisa fillova familjen time dhe lindi fëmija i parë. Deri atëherë nuk e kisha vlerësuar jetën ashtu siç duhej, por për fat të mirë u zgjova.

– Johnny Depp

Dashuria e nënës për fëmijët është sikur asgjë tjetër në botë. Nuk njeh ligje, as keqardhje, ajo guxon të gjitha gjërat dhe shtrydhë pamëshirshëm gjithçka që qëndron në rrugë.

– Agata Kristi

Nëse ju si prind prisni qoshe, fëmijët do të bëjnë njëjtë. Nëse gënjeni, ata gjithashtu. Nëse shpenzoni të gjitha paratë për vete dhe nuk ndani asnjë pjesë të sajë për bamirësi, kolegje, kisha, sinagoga dhe çështje civile, fëmijët tuaj s’do të japin gjithashtu. Dhe nëse prindërit kukurisin barsoleta mbi raca e gjini, edhe një gjeneratë do të kalojë në pozicionin të cilin kanë të rriturit e që nuk kishin fuqinë të e nxjerrin jashtë.

– Marian Wright Edelman

Importance of family: No Place Like Home | My Essay Point

 

Jeto I Lumtur

Scroll to Top